SOLUŢIA CHINEZĂ

Am tot încercat să tac.

Am tot încercat  să mă abţin şi să-mi văd de treabă, să ignor ce se întâmplă şi să rămân cu capul băgat în nisipul poveştilor mele de aerodrom. Am tot încercat să nu deviez de la subiectul pe care l-am ales pentru acest colţişor virtual, să nu derapez în chestiuni ce pot fi interpretate ca politice, dar realitate îţi sare în ochi şi, orice-ai face, la un moment dat, tot trebuie să-i dai atenţie.

Nu pot trăi în mijlocul amintirilor, nu pot să-mi hrănesc sufletul numai cu frumos şi nu mai pot să tot urc povestioare sensibile şi poze idilice despre ce era odată Aviaţia Militară Română. Adică… merge cât merge, dar până la urmă tot trebuie să dai piept şi cu lumea din jurul tău…

Iar adevărul este că realitatea-i cruntă, că în jurul nostru se-ntâmplă lucruri ce sfidează nu numai bunul simţ, dar şi raţiunea, logica, standardele de sănătate mintală. Noi părem a fi nişte simpli peştişori ce înotăm cu furie într-un acvariu cu o apă din ce în ce mai împuţită, alergând furibunzi după firimiturile ce ni se aruncă în scârbă, iar asta facem fără oprire, fără să ne oprim şi să privim în jurul nostru, fără să încercăm să înţelegem ce se petrece.

Pentru că lucrurile care se petrec sunt grave.

Ele ne afectează pe noi toţi, peştişorii ăştia mici şi agitaţi, atât de preocupaţi de propria noatră supravieţuire încât nu vedem plasa în care intrăm la grămadă, buluc, de bunăvoie şi (aparent) nesiliţi de nimeni.

Dacă am lua o pauză de la nimicnicia vieţuirii noastre zilnice, compusă din automatisme îndelung exersate şi tentative hedoniste de relaxare ce, de multe ori, eşuează lamentabil în excese bahice (drogul cel mai la-ndemână al maselor…), dacă am reuşi să punem cap la cap bucăţile din puzzle şi am face un pas în spate să privim ce a ieşit, poate că o sonerie de alarmă ar începe să ţârâie în minţile noastre obosite şi am înţelege că nu ne îndreptăm spre ceva bun.

Au spus-o mulţi pân-acum şi o voi repeta şi eu: România este de 22 de ani supusă unui jaf de proporţii fantastice, fiind demontată şi vândută hoitarilor din Europa sau de aiurea bucată cu bucată pentru profit personal, fără pic de remuşcări sau jenă, fără niciun fel de procese de conştiinţă, de parcă ar fi fost doar o moşie personală ce trebuia valorificată. România este ţinta unui război invizibil, crud şi lipsit de reguli, a cărui miză este o reaşezare teritorial-administrativă care se doreşte a servi tuturor intereselor celor interesaţi, mai puţin cele ale românilor. România este demolată controlat încăpere cu încăpere, clădire cu clădire, încet, dar sigur, iar oroarea vine din faptul că agonia aceasta este cauzată şi, mai ales, întreţinută de oameni care s-au născut pe aceste meleaguri, oameni care vorbesc limba străbunilor care au ridicat această ţară ce a dăinuit atâta amar de vreme, dar care acum pare că începe să cadă, lovită de moarte.

Sub pretextul despărţirii de trecutul de tristă amintire, ţara noastră a fost privată de elementele pe care vechiul regim le-a instaurat, lăsând goluri ce era necesar a fi umplute cu altceva, deschizând poarta spre o reinventare necesară. Doar că, în acei ani umpluţi până la refuz de o degringoladă generală, somnul raţiunii naţiunii scăpate de un lanţ zornăitor a dus la naşterea unor monştri ascunşi sub figuri umane, ce au acaparat puterea prin viclenie şi promisiuni ce se vor dovedi deşarte, în cele din urmă şi, din păcate pentru noi, prea târziu. Nimic nu a fost întâmplător, acei monştri fiind crescuţi în locuri tainice şi controlaţi atent de stăpânii lor, stăpâni care aveau un plan diabolic de inteligent, acela de a testa ultima armă intrată în arsenal – arma care poate distruge o ţară din interior

Din spatele unor figuri carismatice şi fluturând fraze atent construite, menite a adormi dramul de conştiinţă cu care poporul român pleca la drum, monştrii au pornit asaltul invizibil, urmând planul bine pus la punct şi respectându-l întocmai, întrebuinţând toate armele din asenalul războiului invizibil, în special minciuna. Românii au fost minţiţi continuu, chiar din primele clipe ale „revoluţiei” din 1989, manipulaţi şi dirijaţi ca oile pe drumurile necesar a fi urmate şi în locurile necesar a fi atinse. De fapt, pentru clasa conducătoare, oi şi suntem, noi, masele negânditoare…

Minciuna a devenit drapel, a devenit imn de stat, a devenit etichetă, a devenit chiar aerul pe care-l respiram. A devenit sângele ce ne curgea în vene, deoarece cu ea ne hrăneam, auzind-o şi văzând-o zilnic pretutindeni, în ziare, la televizor şi la radio. Minciuna a fost ridicată pe un postament impunător, poleită cu aur sau poate din aur o fi fost făcută, pusă într-un loc vizibil de către toţi şi luminată cu reflectoare noaptea, ca oile să se obişnuiască la vederea ei şi să n-o respingă. Minciuna a căpătat un alt nume – i s-a spus adevăr, şi toţi s-au repezit s-o întreţină, s-o hrănească, astfel ea crescând şi atingând proporţii fantastice.

Minciuna-adevăr made in Romania a devenit un paravan, un voal ce a fost tras peste ochii oilor pentru ca ele să nu vadă realitatea, ci să vadă realitatea lor, a monştrilor. La adăpostul voalului, monştrii au lucrat nestingheriţi, iar crearea voalului a fost, se pare, cea mai grea misiune a lor, pentru că restul a venit fără prea mari eforturi.

Fără opinie publică – oile nu behăiau în grup pentru că îşi vedeau de ale lor, fiecare cu treaba ei… – şi, deci, în linişte, monştrii au început „marea privatizare”, declarând peste 1000 (una mie) de întreprinderi, combinate, fabrici, uzine, mine, exploatări, etc., etc., nerentabile şi depăşite tehnologic, promiţându-le oilor că noii lor stăpâni vor face să înflorească griul betoanelor unde-şi duceau viaţa şi că ele vor avea mai multă iarbă de rumegat. Oile au aplaudat, behăind pline de speranţă, văzându-şi în continuare de ale lor, în timp ce monştrii şi-au frecat rânjind labele – se pare că va fi mai uşor decât stăpânii lor au crezut…

Şi aşa a şi fost! Cele peste o mie de obiective industriale au fost vântute pe nimic (vezi privatizarea pe un euro), hoitarii le-au falimentat, au aruncat în drum oile şi au eliminat pe cele care au opus rezistenţă (vezi cazul Săhleanu), le-au demontat şi le-au vândut ca fier vechi, câştigând enorm. Oile au început să behăie înspăimântate, temătoare la viitorul mieilor, dar monştrii aveau o groază de fumigene/aşi în mânecă…

Minciuna-adevăr a propovăduit că România nu mai poate sta izolată şi că Occidentul – un prinţ ferchezuit, călare pe un cal frumos, bine hrănit, împarfumat şi… alb – şi-a deschis braţele pentru a o primi în cercul select al castelului numit Europa, un loc de o bogăţie orbitoare unde vom trăi toţi ca în sânul lui Avram. Oile au aclamat la această dovadă de grijă şi de preţuire din partea semizeilor europeni, calmându-se şi văzându-şi în continuare de micile lor vieţi.

A venit momentul întrării în familia NATO, apoi cel al înfrăţirii cu UE, şi iată că oile s-au văzut libere să invadeze şi alte pajişti cu iarbă deasă şi bună de ros, ceea ce au şi făcut. Au uitat de pajiştile lor, de faptul că aveau tot ce le trebuie acolo, în ţara unde s-au născut, aşa că au plecat ascultând cuvintele minciuni-adevăr, lăsându-şi mieii să zburde în voie prin casele pustiile, mulţi sfârşind cu gâturile în gard sau călcaţi de trăsurile mecanice ale monştrilor…

Minciuna-adevăr a tot crescut în acest timp, alimentată de un sobor de adoratori, oi orbite de importanţa muncii lor, de privilegiul de a curăţa de excremente minciuna-adevăr, ignorând duhoarea pestilenţială ce le otrăvea minţile şi sufletele.

Minciuna-adevăr a proclamat că România nu mai este ameninţată de nimeni, că acum, intrată în clubul select de jucători de golf cu crose automate numit NATO, nu mai este singură şi că nu mai are nevoie de sute de mii de dobermani de pază. Minciuna-adevăr a ordonat ca Armata să fie redusă, iar şi iar şi iar, dobermanii împrăştiindu-se în cele patru zări cu coada între picioare. Monştrii îşi frecau mâinile şi se băteau satisfăcuţi pe spinare – încet, dar sigur, grupările mari, baza cetăţii, castele din vechime, erau decimate tacit, la adăpostul propagandei minciunii-adevăr. Totul mergea strună…

România se dilua din ce în ce mai mult, cu tot mai multe terenuri, locuinţe şi proprietăţi vândute unor străini, cu tot mai puţine oi care trudeau în ţară şi tot mai multe care plecau pe alte meleaguri. Castelul european atrăgea ca un magnet, astfel că o bună parte din oile bune la ceva au plecat, întorcând coada către locurile natale, părăsind-o în mâinile monştrilor – planul, în continuare, funcţiona perfect.

Încet, dar sigur, nimic nu mai semăna cu ceea ce era înainte, faţa întregii ţări schimbându-se, apărând locuinţe construite haotic peste tot, oraşele dezvoltându-se ca nişte tumori maligne, înghiţind şi nivelând istorie şi istorii, îngropând trecut şi construind edificiile uitării. Monştrii se bucurau, pentru că ei urau profund istoria şi o doreau moartă, ar fi scos-o în afara legii, dar… încă nu, nu acum. Deocamdată se mulţumeau să momească oile cu promisiuni de mai bine şi, după ce le cumpărau tăcerea, distrugeau liniştiţi vestigiile şi mărşăluiau mai departe.

Puţine oi behăiau ceva, întrevăzând dezastrul şi refuzând vălul tras pe ochi, dar, cu majoritatea ocupată cu fuga după cât mai multă iarbă de rumegat, cât să le ajungă pentru mai multe vieţi de acum înainte, monştrii îşi vedeau de agendă şi de urmărirea scopurilor trasate de stăpânii lor. Behăiturile lor erau în van, primite cu neîncredere şi tratate cu ironie, iar ele, oile neliniştite, izolate şi alungate.

Dar, cum nu există plan perfect, un singur lucru nu au ţinut în frâu monştrii: propria lor lăcomie.

La puţină vreme de la începerea marşului lor de distrugere a României, monştrii au devenit lacomi, mai lacomi decât au intuit săpânii lor, astfel că au început să se certe pe hălcile din trupul ţării noastre, ajungând să se sfâşie reciproc. Dar stăpânii lor nu au disperat, construind alţi monştrii, mult mai feroce şi mai… tineri…

Ei stăpânesc acum rămăşiţa de ţară numită România, ei hotărăsc acum ce prinţ de pe la ce curte străină va primi altă bucată din inima ei, ei controlează minciuna-adevăr şi ei ne rânjesc în faţă, cu figurile lor de oameni normali

În curând, nu vor mai avea ce să vândă.

În curând, hălcile de ţară se vor termina.

În curând, stăpânii lor le vor da semnalul pe care-l aşteaptă de ceva vreme, semnalul de retragere.

Ce vor face ei?

Vor pleca într-un paradis construit cu banii obţinuţi din vânzarea unei ţări ce s-a numit cândva România, şi-şi vor consuma prada mulţumiţi de sine, înmulţindu-se şi huzurind.

Ce vor face oile?

Ele vor rămâne acolo unde sunt, pentru că noii lor stăpâni vor avea nevoie de sclavi, că doar nu vor face ei toată munca de întreţinere a traiului lor…

***

Adevărul gol-goluţ este acesta: CLASA POLITICĂ NE-A TRĂDAT, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor! Clasa politică ne-a vândut străinilor, pe noi şi ţara noastră, România, pentru propriul lor beneficiu. Răul pe care l-au făcut în aceşti aproape 23 de ani de la momentul 0 nu mai poate fi îndreptat.

Mult-hulitul Ceauşescu lăsase România cu zero datorie externă, iar acum avem zeci de miliarde de euro datorie – la dracu’, nici nu ştiu cât… Unde s-au dus aceşti bani?

Se vede în nivelul nostru de trai acestă sumă absolut colosală??!

Dacă avem electronice pe care le arunci atunci când se strică pentru că asta-i şi ideea după care sunt construite, dacă avem mâncăruri otrăvite cu chimicale pentru a le da gust bun pentru că ele sunt făcute din resturi, dacă bem apă plată de la bidon pentru că ne putem îmbolnăvi dacă bem de la robinetul cu apă potabilă din casă, dacă avem maşini făcute din plastic şi tablă subţire pentru a reduce consumul de carburant care nu ne protejează la impact, dacă avem telefoane mobile care ne iradiază copios, dacă avem case cu două băi şi patru dormitoare în blocuri ce se vor surpa la primul cutremur major pentru că toţi am vrut să spargem pentru a avea mai mult spaţiu, dacă avem calculatoare cu care putem să facem o groază de lucruri mai puţin cele care chiar ne sunt cu adevărat folositoare, dacă totul a devenit mai facil, mai util, mai frumos şi mai strălucitor, asta înseamnă că noi o ducem mai bine?! Asta înseamnă că noi suntem mai apţi a supravieţui?! Cum aşa, când noi creştem fiecare în el câte un tip de cancer ce se va transforma cât de curând în cauză naturală de deces…?!

Cum vom reuşi să plătim dobânzile la împrumuturile pe care politicienii noştri le contractează cu seninătate? Cum, când România aproape că nu mai produce nimic?! Ce vom face, ne vom vinde toate pădurile? Ne vom vinde cursurile de apă dulce? Ne vom vinde bogăţiile subsolului şi munţii noştri milenari? Nu că n-am fi început deja…

Cum vor rezolva copiii noştri această problemă? Pentru că pe umerii lor va cădea toată greutatea deciziilor iresponsabile pe care aceşti nebuni le iau în aceste zile. Noi, de bine de rău, ne-am trăit traiul şi ne-am mâncat mălaiul, dar ei ce vor face?

Crede cineva sincer că vom emigra cu toţii în ţările calde şi vom trăi idilic acolo halind banane din bananierul la umbra căruia dormităm toropiţi de lene?!

Eu nu cred asta. Noi, oile, suntem destinaţi a fi sclavi, mână de lucru, pioni sacrificabili pentru binele clasei superioare, a celor ce se joacă de acolo, de sus, cu destinele a milioane de oameni cum ne jucam noi cu soldăţeii atunci când eram copii…

La ora actuală, România stă cam aşa şi putem enumera pe degete: economia a fost distrusă, Armata a fost distrusă, Poliţia este o glumă bună, agricultura în ansamblul ei horcăie, o bună parte din resursele naturale nu ne mai aparţine, exodul creierelor continuă – ce mai rămâne? Încotro ne îndreptăm, spre ce şi, mai ales, ce se mai poate face…???

Titlul acestei scrieri plină de amărăciune şi revoltă este „Soluţia chineză”. Nu, nu se referă la forma lor de guvernare, ci la o altă caracteristică a acestui regim – modul în care se face la ei dreptate.

În China, traficantul de droguri, criminalul, violatorul, etc., este executat cu un glonţ în ceafă, iar contravaloarea glonţului este facturată şi plătită de către familia celui executat.

Pentru ÎNALTĂ TRĂDARE, cred că este cea mai potrivită soluţie, nu…?

Lăsând utopia la o parte, cred că există căi şi metode prin care fiecare dintre noi, cei nemulţumiţi de felul în care merg lucrurile la noi în ţară, putem să ne facem auzită vocea. Cum trăim în era informaţiei – nu a informării, desigur… – şi tehnologia informatică este la îndemâna unei mari părţi a populaţiei (nu toată populaţia, pentru că nici acum nu s-a finalizat electrificarea României…), un minim ce se poate face este să trimitem e-mail-uri către instituţiile statului şi şefii lor care ne deranjează cel mai mult şi de care suntem scârbiţi: Preşedinţia, ministerele, Guvernul, etc. Dacă fiecare român cu coloană vertebrală ar trimite câte un e-mail pe zi către toţi cei din clasa politică pe care-i urăşte, poate că ceva s-ar schimba, iar când viermii ăia graşi şi-ar vedea căsuţele invadate şi blocate de zeci de mii, sute de mii de mesaje, poate ar înţelege că românul s-a săturat de ei şi că nu le va mai permite să-şi facă jocurile. Cu siguranţă, nu s-ar opri din ceea ce fac, dar cu siguranţă s-ar gândi de două ori înainte să dea portul Constanţa pe nimic, să bată palma cu Roşia Montană Gold Corporation, să permită începerea exploatării gazelor de şist, să îngroape Oltchim-ul, să trimită militarii români să moară în războaiele altora şi pentru folosul altora, să cumpere 9 avioane F-16 şi să acopere de ruşine Armata Română lăsând-o fără apărarea spaţiului aerian al României, să……………………………………….

DACĂ AM ÎNCEPE SĂ NE IMPLICĂM, MĂCAR ACUM, ÎN CEASUL AL 12-LEA, POATE CĂ AM OPRI JAFUL, FĂRĂDELEGEA ŞI NESIMŢIREA CLASEI POLITICE AUTOHTONE.

LUAŢI INDIVIDUAL, NOI, „OILE, SUNTEM NIMIC, DAR ÎMPREUNĂ, SUNTEM O FORŢĂ DE O PUTERE COLOSALĂ.

AR TREBUI SĂ ÎNŢELEGEM ŞI NOI ASTA.

 

Acest articol a fost publicat în Realitate și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la SOLUŢIA CHINEZĂ

  1. Laurentiu-George Chiforescu zice:

    Nu te supara, ai scris foarte frumos, cred ca nu ai dreptate in mai multe puncte. In primul rand ai spus ca … carismatici. Care carismatici, ca am fost condusi numai de nenorociti hidosi si ciudati, de ratati, incepand cu Ciorbea, nu stau sa imi storc mintea sa caut altii si terminand cu reziduul asta toxic care ne conduce si cu fiisa aia ciudata si urata care ne face de ras cu discursurile penibile in parlamentul european, alta adunatura de nazisti. Alta chestie e ca or sa zica astia ca esti spalat pe creier si marginalizat, ca te uiti la Antena3. Dar eu nu uit ca, de exmplu, s-a dus nenorocitul ala de Iliescu, a candidat Nastase contra lui satana, Antena3 i-a tinut parte lu satana, anticristului, repet, eu nu cred in dumnezeu, prea multe cacaturi se intampla, dar asta exact asta e, anticristul. Acum s-au reorganizat, eu nu uit pe nimeni, iert pe cine vreau. Si atat Nastase cat si Geoana arata a oameni, vorbesc ca oamenii, poporul asta a ales pentru o galeata si o umbrela, e suficient sa ii vezi fata, daca esti mai saracel cu ideile cred ca e suficient sa-l auzi cum rade, daca il asculti cum behaie, maa aaa, maaa aaa, maaaa aaaa, cum poti sa crezi ca au furat atat, e adevarat, la ambele alegeri au castigat Gioana si Nastase, dar daca aproximativ 50% nu il votau pe Basescu nu avea cum sa fure atat. Asa ca si acest popor e vinovat. Si oricum, cum zicea Bruce Willis in Armagedon, nu e o alegere, e o lipsa de oportunitati, intotdeauna trebuie sa alegi raul cel mai mic.
    Nu a fost revolutie, radeam, agenturili straine, asa a fost, l-am ucis pe ultimul patriot, HA, ce viata era pe vremea regilor, poporul asta a avut o singura sansa, pe Ceausescu, l-au executat, am mai scris pe facebookul meu, buinicii din partea mamaei erau bogati, bunicul a ajuns sa puna borduri pe strazile Oltenitei, am stat la cozi moaptea, fara curent, am descarcat masini de butelii ca sa iau mai in fata, la sifoane invarteam roata cu mana, nu mai repet, eu regret vremurile alea, eram MAI egali, eram nestresati, eram muncitori, adica respectati, voi erati PILOTI, acum sunteti candidati la moarte sigura, ruleta evreiasca, de nenorrociti a fost plin si atunci ca si acum, sa te feresti de prostul ajuns, ei exact asta au facut, au pus peste tot prosti santajabili, incompetenti, fierband, arzand de dorul de a parveni, gata sa calce si pe cadavrele parintilor pentru asta. Uitati-va peste tot ce fel de oameni conduc, acum au calculatoare, baze de date, ar trebui sa fie totul mult mai simplu, mai usor, nu este… Un contabil de ala betiv, de pe vremea comunistilor s-ar pisa pe eroii astia moderni cu calculatoarele lor pe care oricum nu stiu sa le foloseasca, scriam pe pagina mea pe cine au trimis romanii in PE, uitati-va de ex la Sebastian Bodu, un stupid, l-a pus alt gunoi, Turcescu sa scoata tvaul dintr-0o suma, a leganat-o, pana la urma a recunoscut ca nu stie, a explicat ca pentru asta sunt functionarii marunti, el e cu macroeconomia, exact ce repet, macroeconomia e un cacat, el nu stie nimic, macroeconomia a fost inventata sa ne abureasca, lucrurile mari, zborul, economia, viata, sunt simple, bunul simt te face sa te descurci prin ele, asta daca ai bun simt, ca sa accezi la un serviciu in RO trebuie sa iti lispeasca bunul simt, 7 ani de acasa, sa fii un nenorocit incompetent si santajabil…
    Referitor la industrie, asta e planul occidentalilor, sa ne distruga economia, sa isi fac ei membrele, adica laba, piata de desfacere pentru gunoaiele lor, dar mai ales sa nu le facem concurenta, gaurile negre ale economiei ro erau urate pentru concurenta. Am citit si eu niste carti, am vazut niste filme, tot ce a facut Ceausescu, ultimul patriot, singurul, sansa pierduta a Romaniei, avea un motiv, la cutremur s-a speriat de distrugeri si a reconstruit totul, era un cizmar cu 4 clase care era bine intentionat si deschis la nou, invata tot timpul, dorea sa ridice Ro pe noi culmi de progres si civilizatie, dorea sa faca o axa nealiniata la rusi si nazistii amorocari (Hitler cred ca e in orgasme, e fericit ca acum toata Europa, America, nu mai stiu altii au ajuns tari naziste, mai naziste decat prevedea Hitler, uitati-va la democratia din america, la politicile lor de supraveghere si control, cat ar putea sa fie de nenorociti daca chiar au facut ei atentatele din tara lor, cum sa aduci asupra poporului tau asa ceva).
    Si acum revenim la alta chestie RASPUNDEREA. Aceste gunoaie, piticul ala slugarnic a dat o gramada de ordonante SI-A ASUMAT RASPUNDEREA. Ce rapsundere? Daca nu i-a reusit aia ce a patit, Pentru cealata ce? Asa ar trebui facute legile, clare, fara posibilitati de interpretare, sa se judece in lumina adevarului, nu dupa tertipuri avocatesti si chestii de procedura. Si legea raspunderii ar trebuie sa fie chiar asa, pentru asta 10 ani, pentru asta 20, pentru asta moarte prin tortura, da sa se bage moartea iar pentru chestii dovedite mai presus de orice indoiala, nu ca in cazul cu tipul ala Tundrea, ar trebui si procurorii si judecatorii sa se duca la puscarie, de ex. in cazul aluia care a omorat japoneza. Si astia care au prmis bunastare si au adus deznadejde, diusperare, au inchis spitalele deschise de Ceuasescu, scolile, la moarte, nu nava lor Biruinta sa se numeasca Jilava.
    As avea multe sa mai spun, scrie Pilotule, scrii minunat, pozele tale sunt superbe, macar speranta si iluzii de frumusete sa mai avem. Si sa iti mai spun ceva, lumea zice sa iesim in strada, tu zici sa trimitem mailuri, nu sunt de acord, eu am votat de fiecare data, repet, de cand acest puroi l-a dat jos pe petre roman, alt nenorocit, aflat probabil, ca toti ceilalti in spatele nenorocitilor din spatele banilor si guvernelor, care conduc si america, lumea, pe maimutoii aia penibili, cel mai puternic om, sobolanul ala de Oblana, pe ridicolul de Busc, nici nu merita sa le scriu numele corect, reiau de cand cancerul poporului roman l-a dat jos pe roman, cel care a creat pd-ul in ro, am zis ca sa avem grija, asta ne va fute in cur fara sa ne dea pantalonii jos, mi se parea atat de evident ca e periculos, nu inteleg cum de romanii au vazut de-abia acum, 25% tot il iubesc, il venereaza, sa il ia la ei acasa, sa isi pazeasca nevestele, eu am fost tot timpul imotriva lui, s-a vazut ce bun e ca minsitru transp, primar, presedinte. Si am votat la referendum o gramada contra lui, s-au sters la cur cu voturile noastre sub obladuirea tatucilor nazisti din america si mue, de ce crezi ca daca am iesi in strada sau am trimite mailuri i-ar interesa.
    Daca ar veni cineva bine intentionat la putere in ro, intr-o saptamana Romania ar exploda, am avea toti servicii, ne-am juca cu banii, nu a vrut nimeni, trebuie sa gasim alt Ceausescu si sa introducem pedeapsa cu moartea, nu pentru cei ce fura mancare pentru copii, uite de ex Razvan Ungureanu, alta scursura penibila, ar trebui sa ajunga la puscarie, probabil ca peste 10 ani romanii il vor vota presedinte, atunci pensiile nu vor fi nici de 1 milion si ma voi bucura de soarta romanilor, inseamna ca sunt masochisti, le place sa se chinuie, e un mare beneficiu dreptul de a vota, nu iti pune votul pe un cacat, o sa platesti tu sau copilul tau mai tarziu infinit pentru asta.

  2. Curdov Nicolae Aurel zice:

    Ai dreptate….urlu de durere….imi revin permanent in minte versuri de bluestem a lui Eminescu…..sunt unul din multii prosti care am crezut ca un partid e mai bun decat celalalt….am facut ce am putut ca sa ma opun privatizarii si vinderii companiei TAROM…..dar am constat un lucru….AVIATIA ROMANA va disparea….noi care I-am invata aviatie pe toti vom disparea….aviatia militara e moarta….TAROM va fi vandut pe 2 lei….apoi aeroporturile vor avea manager strain….si lovitura de gratie va fi ca spatial aerian romanesc va fi dirijat din Italia…Aerospatiale Italia a facut o oferta de nerefuzat prin anii 90 Romaniei….acum Italia se lauda ca poate dirija spatial aerian european pana in Ucraina….companiile nationale nu sunt falimentare…..sunt prelucrate de cate un „Necolaiciuc” si apoi vandute pe nimic….se spune ca TAROM are 144 milioane euro datorii la terte parti mai putin statului roman….este nimic aceasta datorie…o acoperim din ce avem in conturile TAROM si ne mai raman bani sa mai traim 3-4 ani fara sa facem nimic in folosul nostru…compania e mult subevaluata. la 400 milioane euro….TAROM valoreaza cam 1-1,5 miliarde euro….dar de ce sa nu dai gratis …si apoi din conturi si din imobiliare ti-ai achitat investitia si mai faci si un milliard profit….ROMANIA TREZESTE-TE…..

    Mihai Eminescu – Doina

    De la Nistru pân’ la Tissa
    Tot Românul plânsu-mi-s’a,
    Ca nu mai poate strabate
    De-atâta strainatate.
    Din Hotin si pân la Mare
    Vin Muscalii de-a calare,
    De la Mare la Hotin
    Mereu calea ne-o atin;
    Din Boian la Vatra-Dornii
    Au umplut omida cornii,
    Si strainul te tot paste
    De nu te mai poti cunoaste.
    Sus la munte, jos pe vale
    Si-au facut dusmanii cale,
    Din Satmar pân’ în Sacele
    Numai vaduri ca acele.
    Vai de biet Român saracul!
    Îndarat tot da ca racul,
    Nici îi merge, nici se ‘ndeamna,
    Nici îi este toamna, toamna,
    Nici e vara vara lui,
    Si-i strain în tara lui.
    De la Turnu ‘n Dorohoi
    Curg dusmanii în puhoi
    Si s’aseaza pe la noi;
    Toate cântecele pier,
    Sboara paserile toate
    De neagra strainatate;
    Numai umbra spinului
    La usa crestinului.
    Îsi desbraca tara sinul,
    Codrul – frate cu Românul –
    De secure se tot pleaca
    Si isvoarele îi seaca –
    Sarac în tara saraca!

    Cine-au îndragit strainii,
    Mânca-i-ar inima câinii,
    Mânca-i-ar casa pustia,
    Si neamul nemernicia!

    Stefane Maria Ta,
    Tu la Putna nu mai sta,
    Las’ Archimandritului
    Toata grija schitului,
    Lasa grija Sfintilor
    În seama parintilor,
    Clopotele sa le traga
    Ziua ‘ntreaga, noaptea ‘ntreaga,
    Doar s’a ‘ndura Dumnezeu,
    Ca sa ‘ti mântui neamul tau!
    Tu te ‘nalta din mormânt,
    Sa te aud din corn sunând
    Si Moldova adunând.
    De-i suna din corn odata,
    Ai s’aduni Moldova toata,
    De-i suna de doua ori,
    Îti vin codri ‘n ajutor,
    De-i suna a treia oara
    Toti dusmanii or sa piara
    Din hotara în hotara –
    Îndragi-i-ar ciorile
    Si spânzuratorile!

  3. Da, ma ingrijoreaza si pe mine ceea ce se tot intampla de 23 de ani in Romania.Sunt tot mai dezamagit de calitatea celor care pretind ca ne reprezinta si nu numai a lor – a romanilor in general…N-am vazut pe nicaieri pe unde am pribegit mai multa lipsa de educatie si prostie – pe metru patrat – cata vad aici…

  4. tuteasca zice:

    Primul impuls a fost sa raspund cu un „Beeheee”, prin care sa-mi recunosc calitatea de oaie capie.
    Crezi ca mai e cale de intors, Poetu’le?

  5. Nelu Enache zice:

    Fiecare dintre noi,cetatenii Romaniei si nu numai,ne putem spune o parere.Ceea ce citesc aici,ca un simplu consumator de literatura ce sunt,mi se pare o aberatie,un joc si alegerea unor cuvinte si expresii cu care nu sunt de acord.De fapt,unde suntem? Suntem intr-un sistem pe care ni l-am dorit,capitalist,un sistem in care economia se numeste ,,de piata,, chiar daca ne convine sau nu.A,nu ne convin politicienii,politica,pai asta e:democratia inseamna partide. Si partidele au propria lor structura,propria lor ideologie in functie de care, noi ,,oile,, ne orientam,o data la 4 ani,si votam.Probabil multi dintre noi suntem frustrati fara un motiv anume…

  6. cristina zice:

    1. Romulus Vulpescu „Am fost întrebat dacă regret vremurile de dinainte de ”89 şi am spus că da. Mi s-a spus că sunt nostalgic. Or, nostalgic nu sunt, pentru că nostalgie înseamnă dorul de ţară. Dar mie mi s-a furat ţara!”.
    2. Ioan ES. POP termina asa o poezie:
    „şi-atunci or să schimbe iar guvernul,
    crezând că acolo e buba.”
    Personal as fi formulat atfel: „si atunci or sa schimbe iar guvernul crezand ca doar acolo e buba”… sa imi fie cu iertare in fata poetului Ioan ES Pop
    3. daca dv. militar profesionist v-a trebuit atata sa va „treziti” ce sa spuna „oile” pentru care cartea nu mai valoreaza mai nimic ci banul? Cand am scris „Cuvantul care lidershipizeaza” si am indraznit sa il trimit intr-o vineri spre publicare in media militara am fost sunata aotomat ziua urmatoare de munca, lunea de catre seful de atunci al pr-ului care mi-a spus „sa zic mersi ca nu vede nimeni din conducere hartia aia ca mi s-ar recomanda sa imi caut de munca in alta parte”. Acum ii citesc blogul de specialist geopolitica (refugiul favorit al militarilor care nu stiu sa analizeze organizatia militara proprie prima data ci abordeaza subecte care nu aduc atingere celor cu mai multe stelute pe umar din jur sefilor directi si indirecti ca asa au vazut ca se supravietuieste cel mai bine: sa iti dai cu parerea despre orice numai despre viata militara proprie nu. A NU se intelege ca nu e nevoie de geostrategi da? multumesc!) si il vad cum dupa pensionare se zbarleste si critica relatiile civil-militare …
    4. Ok Sire and now what?
    cu bine,
    cristina p.

  7. Poetu' zice:

    Pentru Laurenţiu-George Chiforescu:
    Sunt multe de spus, răul are rădăcini adânci şi mii de feţe…
    Nu ştiu dacă e-mail-urile ar avea vreun efect, dar nu pot să îndemn lumea să iasă în stradă. Poate că asta-i singura soluţie, dar ar fi bine s-o descopere fiecare din noi. Poate că nu-i nevoie de lideri, ci de HOTĂRÂRE şi de CURAJ – monştrii au prosperat şi vor prospera tocmai datorită lipsei noastre de reacţie, tăcerii noastre. Atunci când vom realiza ce forţă avem împreună, lucrurile vor sta altfel şi nimeni nu va mai îndrăzni să-şi bată joc de noi. Dar pân-atunci suferim, noi şi cei ce vor veni după noi…

  8. Poetu' zice:

    Pentru Curdov Nicolae Aurel:
    TAROM-ul este o altă bijuterie a coroanei, un alt element strategic tratat ca un IMM amărât… Interesele altora au fost urmate în acest joc, iar el se va sfârşi atunci când TAROM-ul va dispărea…

  9. Poetu' zice:

    Pentru tuteasca:
    Întotdeauna există o cale – trebuie doar s-o găsim şi să avem curajul de-a o urma…

  10. Poetu' zice:

    Pentru Nelu Enache:
    În primul rând, eu zic că am „n” motive pentru a fi frustrat.
    În al doilea rând, nu cred că şi-a dorit nimeni un asemenea sistem – ce se întâmplă la noi n-are nicio legătură cu capitalismul sau economia de piaţă sau pluripartitismul.
    În al treilea rând, dacă-mi permiteţi: dumneavostră locuiţi în România sau în afara ei? Dacă locuiţi în ţară, dumneavoastră nu observaţi nimic anormal în ceea ce se întâmplă în zilele noastre? Pe dumneavoastră nu vă deranjează nimic? Nu aveţi nicio frustrare?
    Sper să nu vă deranjeze întrebările mele la care aştept răspuns şi pentru care vă mulţumesc anticipat.

  11. Poetu' zice:

    Pentru doamna Cristina:
    1. Să-i fie ţărâna uşoară poetului Romulus Vulpescu, pentru că mare dreptate avea…
    2. Buba e la întreaga clasă politică şi la mentalitatea noastră, de oi… Ambele trebuiesc schimbate din rădăcini.
    3. Oile vor realiza prea târziu că lucrurile sunt în picaj, atunci când premierul va ieşi pe post şi va spune candid că nu sunt bani de pensii şi salariile bugetarilor, astfel că le va reduce cu 50%. Patronii ce vor face?! – vor scade şi ei salariile, că doar nu sunt proşti! Şi aşa, oile vor simţi pe pielea lor ce înseamnă să taci şi să nu vezi mai departe de propriul metru pătrat de iarbă…
    4. „And shepherds we shall be,
    for thee, my Lord, for thee.
    Power hath descended forth from thy hand,
    that our feet may swiftly carry out thy command.
    And we shall flow a river forth to thee,
    and teeming with souls shall it ever be.” (The Boondock Saints, 1999)

    Eh, e doar un citat care-mi place dintr-un film superb, nimic altceva…!

  12. Laurentiu-George Chiforescu zice:

    Singura salvare (nu mailuri, nu iesit in strada) e crearea unui partid de adevarati oameni, niste dementi care sa refuze ofertele personale, mita si sa lupte pentru tara asta, pentru popor, sa nu accepte mita e greu de crezut, cred ca sunt si de astia, sa vrea sa faca ceva, sa convinga lumea, SA II VOTAM, oameni care stau deoparte de obicei, jarlele ies in fata tot timpul, daca vor fi votati sa caute experti adevarati, sa isi asume cu adevarat raspunderea, adica sa plateasca cu libertatea daca nu realizeaza ce au promis, va fi greu, vom avea iar o scadere a nivelului de trai, de mic aud bunicii, parintii, vad si eu, suntem o generatie de sacrificiu, da, facem sacrificii, dar sa vezi ca se ridica ceva, nu niste gunoaie nenorocite care isi iau creme si apoi ne tin lectii de tot felul, si ne scad iar veniturile, pe vremea lui Ceausescu s-a facut, eu recunosc, sunt nostalgic, mi-e dor de vremurile alea, ERA MAI BINE PENTRU MAJORITATEA DINTRE NOI, (nu stiu, sa repet a nu stiu cata oara, bunicii mei au fost bogati, mama era gonita de la liceu ca nu avea origine sociala sanatoasa, ii blestema in gura mare pe comunisti, am sufeit si de lipsa curentului, cozi noaptea, bunicul ajunsese sa puna borduri pe strazi, eu zic ca tot era mai bine – voi o sa ma contraziceti, asa din principiu), nu era bine pentru baietii astia descurcareti care trag pe turta lor, ce ne mai ascundem dupa degete, era mai bine, a fost sansa Romaniei, pacat ca nu mai avem structurile alea, or sa se creeeze probabil, tineti minte comunistii erau in ilegalitate, atat le era frica la nenorociti de ce reprezentau ei, americanii erau terorizati de comunisti, cred ca ei au creat psihoza asta, acum au trecut la nazism, sa vezi cat o sa rad cand se vor trezi americanii, stai sa mai saraceasca putin si america, tara nazista si aparatoarea democratiei, hahahaha, cum ar rade penibilul, va face revolutie, se va instaura comunistii la putere in america, pare imposibil, o sa mai vedem, dar, intre timp, suntem saraciti de nenorocitii nostri, averea tarii este terminata de straini, tot ce a construit Ceausescu s-a dus dracului, fiti mandri ca sunteti anticomunisti, o sa va treziti ca de obicei cand va fi prea tarziu. Cred ca tot comunismul va fi viitorul nostru sau nu va fi deloc cum zic unii destepti, ne vom balaci intr-o mediocritate, gresesc, in mediocritate eram in comunism, ne vom balaci intr-o saracie din ce in ce mai mare, saracie economica, saracie morala, frustrare, ma uit la Dan Diaconescu, pare singura solutie, nu stiu, poate e bine intentionat, sunt sigur ca o mare cantitate de nenorociti s-au inscris in acel partid, altii cine? Restul – toti au fost la putere, ne-au aratat ce le poate chelea, PDSR, USL, PNTCD (mi se face rau cand imi amintesc de ei), PDL (astia vor ramane in cronici drept cancerul RO, alaturi de grotescul lor fuhrer, cel mai rau presedinte din istoria tarii, si din viitor)… Vadim, pe Vadim il iubeam, un om de cultura, sensibil, bine intentionat, are grija si de caini… l-a speriat Basescu, aparea la emisiuni la Simona Gherghe in loc sa lupte, Becali la fel, uite noi suntem serviti cu concluzii nu il vota pe Vadim, o sa fac razboi, nu il vota pe Becali ca e incult, lasa ca e asta cult, poate ca eu sunt curios sa vad mersul tarii si cu Vadim in frunte, sau cu Becali sau Diaconescu, daca si astia esueaza, hai sa facem PCR, de ce sa fim ipocriti, am vazut ca nu e bine pentru popor cu aia, cu aia, hai sa vedem si cu altii, nu o sa stam acum pe veci cu astia chiar daca-i vedem ca ne baga sub pamant… Dar stiti ce? Sunt sigur ca la urmatoarele alegeri, in loc sa dispara din istorie, PDL va lua 20-25% din voturi, iar cei care vor pierde se vor muta la USL, dintr-o data vor realiza ca si-au revizuit ideologia, tradatorii neamului, UDMR, vor trece, bineinteles, alaturi de invingatori si uite, tot asa, o sa fiti voi fericiti ca nu suntem condusi de comunisti, de Diaconescu, Becali, Vadim, aparentele au fost salvate, nu conteaza ca aia sunt niste nenorociti si ne-au setat altimetrul sa arate cu 200 de metri mai mult, si luandu-ne dupa el vom sfarsi sub baza pistei…

  13. Poetu' zice:

    Of…………….

  14. Nelu Enache zice:

    O sa incerc sa va raspund (ca intre noi ,,poetii,,)
    Intr-un fel am trait in aceeasi ,,meserie,, ca sa zic asa,am trait,poate,aceleasi evenimente,am intalnit aceeasi oameni in uniforme albastre (piloti,navigatori,tehnici,etc.,am scris amandoi despre liliacul ce inflorea primavara in unitatile de aviatie,despre dragoste si zbor,insa in privinta comentariilor politice gandurile noastre se despart.Nu pentru ca n-as intelege sau n-as avea capacitatea de a discerne insa de ce noi,tocmai noi sa ne plangem,sa folosim expresii de genul ,,solutia chineza,, cand exista multi altii care,poate,au dreptul sa spuna mai mult.Daca unii dintre noi vor sa faca politica,e ok,ne putem inscrie intr-un partid…
    Din cele ,,n,,motive pt care sunteti frustrat puteti sa-mi spuneti unul? E vorba de persoana dv.
    Am o vedere putin diferita decat unii dintre fostii mei cunoscuti.De ce?Pentru ca am mai vazut si eu cam ce se intampla prin alte locuri din lume si,va rog sa ma credeti,nu-i mai frumos la Palma de Malorca,Tenerife sau chiar plaja de la Barcelona decat plaja de la Mamaia.Pot spune ca sunt mandru ca locuiesc in Romania…
    Frustrarea mea este ca nu am reusit sa fac mai multe atata timp cat am fost sanatos.De multe ori m-am gandit ca sanatatea e mai presus de orice,chiar decat libertatea.N-as fi crezut inainte…
    O sa va dau un exemplu:am un prieten care in armata n-a fost decat un simplu sergent (MAC) si a avut curajul sa-si deschida o afacere (cu bani de la banca) iar acum are una din cele mai mari firme de service auto,taximetrie etc, in schimb un fost pilot de vanatoare,comandor,face doar taximetrie prin oras (asa ca sa mai plece de acasa)
    Societatea asta care nu va convine ne da multe posibilitati,trebuie numai sa vrem si sa avem curaj.
    Sunt multe de spus.Mie imi place toti ce scrieti despre piloti.E mult mai interesant si mai captivant (mai ales ca lumea nu prea are cunostinte in acest domeniu) decat sa va consumati timpul cu politica…
    Poate vorbim odata la telefon…

  15. George GMT zice:

    Bineaivenit printre noi astia cativa care mai avem forta sa scriem…

  16. Cargo zice:

    Poetu’le mare dreptate ai. Din nefericire, cu mici exceptii, ceea ce se petrece acum in tara s-a petrecut in ultimii 150 de ani. La fel a fost in 1878, in 1883, in 1916, 1921 etc. Si generatiile anterioare preaslaveau trecutul si huleau prezentul. Nu spun ca nu ai dreptate, spun doar ca in intreaga noastra istorie am fost „bataia de batjocura” (cum bine ziceau cei de la Ura De Dupa Usa in anii ’90) a celor pe care i-am considerat prieteni si uneori modele de urmat. Din nefericire nu avem solutii demne de luat in seama pentru a contracara ce ni se intampla. Nu mai putem lua arma in mana si merge sa luptam in munti pentru ca acum nu stii impotriva cui sa lupti. Cand dusmanul poarta uniforma straina, vine in tara calare pe tancuri, il cheama Robinsohn, Botnarenco sau de ce nu Roman sau Iliescu, stii pe cine trebuie sa iei in catare. Dar cand dusmanul tau si al natiei este vecinul de bloc care mai „aduce acasa” ceva de la locul de munca, o ruda care merge in Italia sa „faca bani”, sau, de ce nu, colegul de facultate care mereu era intre primii la invatatura, iar mai apoi, scarbit de ce se intampla aici alege calea usoara si fuge in Canada, isi vinde creierul si sufletul pentru bani, atunci cum poti sti pe cine sa judeci pentru inalta tradare? Nu are rost sa ne lamentam acum ce au facut politicienii, pentru ca politicieni ajung doar cei ce nu stiu sa faca ceva util pentru ei si pentru Tara. Nu are rost sa imaginam acum executii pe stadioane, IRA, ETA sau AlQaeda. In schimb putem sa ne facem treaba constiinciosi, sa nu urmarim sa „scoatem ceva” atunci cand facem ceva iar atunci cand altul e mai capabil ca noi sa il felicitam nu sa-i punem piedici. Nu ne ramane decat sa-l ascultam pe cel mai terfelit dintre romani: „In liniste si in credinta, in ordine si in unire, in munca si in iubire, cu Dumnezeu inainte”

  17. Poetu' zice:

    Pentru Nelu Enache:
    Poate că suntem amândoi poeţi sau poate nu, dar ce este cert este faptul că vedem lucrurile diferit.
    Să-ţi exprimi părerile nu înseamnă să faci politică, ci să reacţionezi la ceea ce se întâmplă în jurul tău – îmi pare rău că şi dumneavoastră comiteţi aceeaşi eroare de catalogare pe care o fac mulţi. Probabil că şi dumneavoastră aveţi păreri în chestiuni politice (există ceva apolitic în ziua de azi?!) – să înţeleg că nu vi le exprimaţi public niciodată?
    Nu m-aş înscrie într-unul dintre partidele actuale nici dacă ar fi lege care să mă oblige să fac asta – ar însemna să mă sinucid moral…
    Eu sunt de părere că şi „noi, tocmai noi” (v-am citat!) avem dreptul de a ne exprima părerile, chiar dacă unele sunt mai… extreme sau chiar extremiste. Tăcerea n-a făcut, nu face şi nu va face bine nimănui, iar şi de opiniile noastre se leagă viitorul copiilor noştri.
    Dumneavoastră mă întrebaţi de frustrările mele, ale mele luate ca individ, uitând faptul că în această „poveste” nu eu sunt important, nu omul este important, ci totalitatea oamenilor, ei luaţi ca un întreg. Dacă v-aş spune eu că mă deranjează direct şi nemijlocit rahatul de câine care se află în cantităţi incredibile pe străzile Bucureştiului, ar fi mai relevant pentru dumneavoastră?
    Probabil că nu aţi pătruns înţelesul textului meu şi asta este vina mea, dar eu nu mă refer la chestiunile mărunte care afectează viaţa individului, cum ar fi faptul că a crescut aberant preţul abonamentului la metrou, cu 40%, ci lucrurile care afectează întreaga naţie română. Şi poate că ele nu afectează acum, imediat, dar vor afecta cu siguranţă în viitor.
    La ce îi foloseşte MAC-ului din exemplul dumneavoastră faptul că deţine o companie de taximetre dacă mâine-poimâine taxele ar putea creşte atât de mult încât nici măcar furtul nesimţit la kilometru la care se dedau şi taximetriştii companiei sale nu-l va putea scăpa de faliment?
    Prin textul meu eu nu îndemn pe nimeni să-şi ascută tomahawk-ul şi să se picteze în culorile războiului (cu toate că suntem în plin război…), ci doar trag un semnal de alarmă: ridicaţi privirea din ciorba voastră până nu e prea târziu, că de vă veţi trezi atunci când farfuria va fi goală……………..

  18. Laurentiu-George Chiforescu zice:

    Si cine nu vrea, cui nu-i place, nici o problema, e liber sa nu mai intre pe pagina asta, nu e obligat nimeni, de ce sa suporte aberatiile unor prosti, mai bine sa se uite la B1 si la emanatiile membrilor ICR, da si o aura de inteligenta, asa e bine, sa ne tinem gura, sa vedeti cand veti urla ca vreti sa votai si nu o sa mai conteze cu cine votati. Cand parerile mele si ale Poetului vor diferi cu mai mult de 50%, nu suntem logoditi, nu avem contract, nu o sa mai intru, sau o sa ma uit cand si cand, nu o sa mai comentez, nu cred sa se sinucida cineva din aceasta cauza. Si cine a vazut ce e la palma si in alte parti si nu i-a placut, e ca la noi, e ca la noi numai ca acolo banii lor sunt mai egali decat banii nostri, ce chestie, or sa ne invidieze aia in curand, si astia care s-au privatizat, circula tot felul de vorbe, e o lozinca sa spuna fiecare cum au facut primul milion, sunt sigur ca prin rugaciuni la basilica si prin buna purtate. Deja ma simt plin de comprehensiune si mai inaltat in spirit, cand ma voi treiz s-ar putea sa fie dimineata, eu sunt ratat, si frustrat, e meritul meu si o recunosc, nu ca altii. Sunt frustrat in primul rand cand vad cine ne conduce, incongruenta dintre promisiuni si fapte, contractul cu romania, majorarea salariilor profesorilor cu 50%, avioanele alea ale voastre care aluneca de pe cer de proaspete, mi-e lene sa mai scriu, am scris azi o gramada, ma uit la privatizarea Oltchimului si ma ingrozesc, in loc sa iasa romanii in strada de bucurie, poate Diaconescu o sa creeze un precedent periculos pentru nenorocitii din tara asta, macar sa asteptam cu muscaturile de cur pana vedem daca porneste fabrica sau nu, toti suntem savanti, dar cumva impotriva tarii astea batute de soarta, blestemati pentru ca am asistat apaludand la asasinarea unicei sanse a Romaniei, am fost mintiti in 1989, suntem din ce in ce mai mintiti, hai sa nu mai politizam, sa asistam cum ne trec in uitare pe noi ca popor o gasca de nenorociti si noi sa ii aclamam.

  19. Poetu' zice:

    Pentru Cargo:
    Da, dar politicienii ăia care nu ştiu să facă nimic util pentru ei şi pentru Ţară ne conduc şi iau decizii importante în locul nostru – asta-i problema, iar ca orice problemă, trebuie rezolvată. Deci şi prin urmare, cum rezolvăm această problemă?!

  20. Cargo zice:

    Pai tocmai ti-am zis ca nu avem ce face. Singura solutie este sa-i luam in poligon, tinte miscatoare. Dar asta am facut in 1989, in 1940, in 1866 si n-am rezolvat nimic (bine, in ’40 s-a rezolvat ceva dar nu de catre cei care au tras in Trenul Regal in Jimbolia ci de cel care nu credea decat in puterea muncii si a ordinii). Tocmai de asta am zis ca nu putem schimba starea actuala a lucrurilor decat prin puterea exemplului. Cand cei 5 milioane de oameni care asculta ce debiteaza Gadea, Ciutacu, Grecu, Diaconescu, Badea sau Banciu se vor trezi, se vor culturaliza, atunci nu vom mai avea conducatorii astia. Cei care au interesul sa ne subjuge actioneaza prin propaganda. Propaganda prinde la oamenii slabi, cu capacitati mintale sub medie. Problemele mari ale Romaniei nu sunt Crin, Victor sau Traian, ci cei din spatele lor impreuna cu cei care ii sustin si cred in ceea ce spun sus-numitii
    Nu ma consider un pesimist, sunt un nationalist convins, dar sunt constient ca pana nu vom reusi sa schimbam modul de gandire al omului simplu nu vom putea schimba conducatorii sau felul in care se raporteaza strainii la noi.
    Prin ceea ce fac in timpul liber intru in contact cu multi straini, straini ce nu fac parte din categoriile standard ale unei populatii. Majoritatea sunt patrioti, multi sunt nationalisti iar unii xenofobi. Despre ei pot spune ca la inceput ne priveau cu scepticism (pe noi, omologii lor romani), dar prin munca depusa am reusit sa le schimbam impresiile despre noi (initial „noi” ca organizatie iar mai apoi „noi” ca natie). Si ei se plang de guvernanti (ca de altfel intreaga specie umana), dar ei continua sa puna osu’.
    Inchei scriind ceea ce le spun tuturor pe care ii aud ca se plang: e rau, dar macar nu ai rude in puscarii, nu te-au dat afara din casa sa se poata muta un ales, mancarea nu e pe cartela, in vacante si concedii nu mergi sa culegi porumbul iar militarii asa prost echipati cum sunt nu isi fac instructia cu greble, sape si alte „arme speciale”.

  21. Laurentiu-George Chiforescu zice:

    „Cand cei 5 milioane de oameni care asculta ce debiteaza Gadea, Ciutacu, Grecu, Diaconescu, Badea sau Banciu se vor trezi, se vor culturaliza, atunci nu vom mai avea conducatorii astia. Cei care au interesul sa ne subjuge actioneaza prin propaganda. Propaganda prinde la oamenii slabi, cu capacitati mintale sub medie.”
    1. Multumesc pentru aprecieri, eu ma uit la astia toti si la mai multi inca,
    2. Daca nu puteam face nimic si nu are rost hai sa ne culcam in drum si sa murim de ras.
    3. Eu nu invidiez pe nimeni, vreau doar sa traiesc bine, sa mi se dea voie sa fac ceva.
    4. Altii se plang de guvernanti dar salariile lor sunt mult mai egale decat ale noastre.
    5. Oamenii se plang de prezent si lauda trecutul poate pentru ca, de ex., eu am trait mai bine in trecut.
    6. Incheierea mi se pare penibila, or sa ne bage pe noi, cei cu constiinta in puscarii, nu pe rude, din case or sa ne dea afara ca behaim de datorii, servicii nu avem, mancarea nu e pe cartela dar a devenit un lux, ca si motorina, benzina, inainte se dadea mai putina, se circula cate o duminica, acum trebuie sa iti faci curaj sa zici ca azi iau masina, de concedii am bani de cateva zile dormite in masina, in Bulgaria, in Romania fac tot posibilul sa te simti aiurea, te amendeaza cu cainele pe plaja, l a bulgari te invita cu cainele in restaurant, daca dormi pe plaja te amendeaza pentru vagabondaj, la bulgari te ocolesc peste noapte sa nu te atace cineva cand dormi pe plaja, si taxele la ei, m-as muta acolo, ma incapatanez totusi, militarii asa prost echipati or sa dispara si astia de tot, e treaba buna, o sa fie si mai buna, ar trebui sa fim de fapt mandri pentru vremurile pe care le traim, de ce sa fim frustrati?
    „Problemele mari ale Romaniei nu sunt Crin, Victor sau Traian, ci cei din spatele lor impreuna cu cei care ii sustin si cred in ceea ce spun sus-numitii”
    Intr-adevar, Traian nu e o problema a Ro,, e cancerul si anticristul, satana, distrugerea, cei patru cavaleri ai apocalipsului, fermentul haosului, agentul discordiei, definitia raului, nu e o problema mare, e PROBLEMA. Pacat de ceilalti din enunt ca nu vor intr-adevar sa faca mare lucru, asa e, toti au in spate armate de nenorociti gata sa adune ce la pica astora din gura, de-aia Romania nu are viitor, rapacitatea, lacomia, nenorocitii astia nu isi ajuta nici parintii, nici fratii, e o lume degenerata, dar sa stam linistiti si sa dam exemple, sa luam exemple de la cei realizati, prin metode cinstite, desigur, sa fim calmi, cum se spune la nazistii americani, lu ala i-a taiat piciorul trenul si un tip jovial ii zice sa fie calm, mersi de sfaturi si de aprecieri Cargo.

  22. Laurentiu-George Chiforescu zice:

    Si sa mai spun ceva, Diaconescu, Gadea, aia de zic unii ca ne spala coafura, or fi nenorociti…
    Dar v-ati intrebat vreodata cate mantrapazlacuri se fac fara sa stim noi? Daca nu atragea Vadim atentia, aurul de la Rosia, aur care se zice, e un paravan pentru mult mai pretioasele chestii de acolo, aurul si toate alea de acolo nu erau vandute lui soros pe nimic pana acum, pana acum era golita parceaua, muntii mutati, balta imensa cu reziduri incepea sa-si distribuie toxina la generatii de oameni. Va dati seama ca mai aflam si noi ceva de la ei? Si ca mai le e si la nenorocitii astia frica cateodata, mai renunta, ce tupeu, vila Dante, tot felul de chestii, o camera la Rahova mi s-ar parea mult mai buna pentru distinsul domn, „Traian”, asa am vazut ca ii zic unii cu dragoste… Daca nu ar fi astia s-ar face jafuri mult mai mari.
    A;ta chestie care ma revolta, in premiera cineva a facut o privatizare atipica, toti au sarit, niste lupi, niste nenorociti, dati o sansa omului, daca nu porneste combinatul ala aveti timp sa sariti pe el, nu am vazut atata rautate, si chiar tipi din fabrica maraiau, aia sunt arhetipul nenorocitului care omoara ciobanul mioritic, ai timp sa latri daca nu o sa se tina ala de cuvant, i-ati pupat in cur pe altii pana acum „sefu, in care parte a curului va place mai mult?”, aveti putina rabdare sa vedeti ce o sa faca si asta! Sau va e frica ca o sa faca treaba si o sa creeze un precedent periculos si trebuie ucis onsite, ca face bine „romanlor”, chiar sunt curios ce o sa urmeze, daca Diaconescu se tine de cuvant ma pis pe Tatoiu de ras, ce chestie, sa ia apoi CFR-ul, Taromul, alte chestii, sa vedeti atunci panica pe slugoii strainilor.
    Auzi ce zicea domnul acela, ca eu imi invidiez vecinii si pe unul care s-a realizat, vecinii care au plecat in strainatate si au muncit de i-au gasit dracii nu, pe aia care s-au imobgatit cu afaceri, am lucrat si eu la de-astia, s-au ridicat prin furtisaguri, au calcat pe cadavrele partenerilor care i-au sutinut cu bani la inceput, au avut grija si de sotiile lor cand astia nu errau acasa, ca asa e crestineste, acum ne tin lectii de moral, fac pe eroii, cred ca o sa-i venerez… am fost orb pana acum, unii mi-au deschis ochii.
    Si referitor la „nu stim cine e dusmanul”, e atat de usor, numai sa vrei, in tara asta nu se vrea. Ar trebui ca la fiecare primarie, guvern, presedinte, sa li se ceara la alegeri liste clare cu ce o sa faci, la sfarsit se ia lista, se bifeaza, pentru fiecare chestie in plus se dau bonusuri, pentru chestii in minus ani de puscarie, sau pentru nenorociti ca cei de la PNTCD, PDL, Basescu, moarte prin tortura. Si apoi, la urmatoarele alegeri cred ca nu or sa se mai inghesuie atatia sa minta asa sfruntat, contractul cu Romania, avem 10000000000000000000000 specialisti gata sa lupte sa va umple buzunarele, o sa fie viata pe voi de nu o sa vreti sa mai muriti, in 100 de zile punem miere in loc de apa in rauri. Sau astia de acum, uite nenorocitii, fata de dement isi ia cremute si parfumele, el nu se ocupa de deconturi, e prea mare si asta pentru cacatisuri, ei, daca as fi eu vre-un haiduc si as pune mana pe tine, te-as face eu mai putulica sa ragai tot, sa implori iertare. Dar asta e societatea noastra, noi trebuie sa strangem cureaua si sa dam exemple, ei se chinuie mititeii si mai rau ca noi, d-aia ar fi bine sa se bage iar pedeapsa aia, cum sa nu fiu frustrat, cum sa nu ma uit la Gadea, ar trebui sa facem ceva, votam pe aia care propun rapunderea pentru promisiuni politice, legi pentru popor, nu totul impotriva, SPRIJINIREA REALA A ECONOMIEI, nu jocurile strainilor, eu am crezut ca asa zisa revolutie se face sa traim mai bine, nu ca sa ne incalice niste nenorociti, nu ii mai dati cu economie de piata, nu vedeti ca ne joaca si cu cursul leu-euro, peste tot euro a scazut, la noi creste, e contra oricarui bun simt, guvernatorul ala care nu se mai schimba ar trebui bagat la mititica, nu elogiat, continui sa cred nu numai ca e un prost profesionist, e slugoiul baietilor din spatele banilor si guvernelor, cand citesc postarile lui Cargo nu ma pot opri sa nu ma gandesc la Shaolin fotbal, un film in care se infrunta niste echipe de fotbal chinezesti, unii erau plini de vorbe bune, le cadeu din echipament ciocane si budusti (poate erau budisti).

  23. cristina zice:

    Cum am impresia ca sunt niste confuzii pe tema „a face politica” insist : a sustine un partid politic din esichierul existent, a discuta si a-i promova programele sau a discuta despre programele celorlalte partide cand subiectul este in uniforma sau pe blogul personal cand se stie ca este cadru militar activ al armatei ESTE POLITICA si normal ca este interzis militarilor. Mi se pare suprinzator ca nu e interzis inca militarilor clar sa pozeze in uniforme pe bannere in campaniile electoralem caci au nevoie de asa ceva dupa cum se vede experienta lui 2008 si mai evident ca asta nici nu se poate ca ESTE Facere de POLITICA!!!
    Insa, a prezenta problemele sociale si organizationale cu care se confrunta armata si societatea tine de un spirit uman treaz. A denunta decaderea in care a ajuns aviatia militara romana NU ESTE POLITICA! Omul vede ce nu e bine, ce nu merge si din loialitate si din dorinta sa de a se repara lucrurile – pentru ca isi doreste o viata normala ACASA NU IN STRAINI!!!- spune ce vede si expune un punct de vedere. Care din domniile voastre vazand o roata stricata la masina continua sa mearga asa cu ea la drum lung? Nici unul. Un asemenea mecanism lucreaza si in cazul observatiilor care tin de viata din organizatie si cea sociala. Nu inseamna in nici un caz a face politica. Asta este eticheta comunista care se punea facil tuturor celor de care sistemul comunist vroia sa scape sau sa le inchida gura. Ok? Bun!

  24. Oare unde ne sunt adevaratele valori – morale si intelectuale ! ????? M-am cam saturat de ce se inampla in tara asta – tara in care oamenii de valoare n-au nicio valoare…iar scursurile ajung sa ne hotarasca destinele !

  25. Laurentiu-George Chiforescu zice:

    E bine ca militarii au salarii de 200 miloane (eu nu am fost militar decat in stagiul ala obligatoriu de 1 an si sase luni, nu am de ce sa le tin parte, dar sunt de partea adevarului) pe luna si sotiile lor stau acasa si iau 200 milioane pe luna, copiii le sunt trimisi la invatamant in strainatate, asa ca ei nu sunt afectati de politica, de saracie, nu au voie sa aiba roate la banca si parinti bolnavi, amarati, ei traiesc o viata perfecta, daca nu le ajung banii e suficient sa ceara si le mai dau sui pe deasupra, asa ca ce ii intereseaza pe ei politica, conducerea, ei trebuie sa taca din gura si sa execute, daca nu le convine sa se sinucida…
    De fapt, dupa parerea nenorocitilor care ne conduc trebuie ca tot poporul sa strige hail, sa taca din gura si sa-i venereze cu fanatism, nu sunt doriti cei care gandesc, cei valorosi, cei nesantajabili, indiferent daca sunt militari sau nu, o sa urmeze politica mucles sau la puscarie, o sa vrem sa votam, nu prea o sa mai conteze votul, cand a contat v-ati luat dupa aparente, e drept, e o mare lipsa de oportunitati, votam pe cel mai putin groaznic – nu rau, dar sa-l voteze de doua ori plus un referend sa devina presedinte, asta spune multe despre poporul roman, l-au votat mai mult cei instruiti, radeau de noi, prostii, noi suntem, neinformati, spalati pe creier, (s-au facut si furtisaguri, dar daca nu era votat de aproape cat trebuia nu iesea, au mai furat si ei 200 mii voturi de fiecare data, dar daca majoritatea il votau pe Gioana sau pe Nastase nu cadeam atat de rau), ati vazut deja 7,4 e mai mic decat 0,8 dupa matematica, dupa logica si justitia lor, PREATARZIUL e aproape, nu stiu daca nu cumva e aici,
    Acum tot felul de scursuri ma fac pe mine troglodit, (vezi cazul lui Madalin Voicu ieri la Antena3, a zis ca cei care se uita la OTV sunt trogloditi, ei bine si eu ii zic ca face tiganii de ras, ca e un tigan nenorocit si ca mama si sotiile lui sunt prostituate, asta ca sa nu raman nereperat cu onoarea, de fapt mi-e indiferent ce zice, nu a facut nimic nici pentru tigani, nici pentru romani, CTPul a zis la fel, ma de ce nu va uitati voi la posturi de-astea inteligente si ne lasati pe noi prostii sa ne uitam la OTV, Antena3, B1, Realitatea, Romania TV, poate ca eu ma uit si la opera dar vreau sa adu ce zice si Diaconescu, si cap de porc ala de Banciu si Badea, uite am eu asa o curiozitate in mine si nu accept sa mi se indice la ce sa ma uit si la ce nu, ma tem ca astia care ma dirijeaza sunt mult mai prosti decat mine si nu cumva, rau intenitonati, si de ce sa nu imi fac eu parerile, uite 80% vor sa cada traienel dragutul, indopasar cu citostatice, eu de cand l-am vazut ca l-a dat jos pe Roman, alt …, am zis ca e jale, sa ne ferim… Poporului roman i-a trebuit cam mult sa observe ca un personaj care arata asa, rade, vorbeste, care arata a ce e, e asa cum e si mi-amintesc cum se omorau sa se pozeze cu el, sa se bage in seama, eu daca as fi fot undeva unde aparea grotescul l-as fi rugat sa nu ma deranjeze sau in ultima instanta as fi parasit locatia, imi face rau fizic prezenta lui.
    Asa ca, MILITARI, MUCLES, TINETI-VA GURA, IUBITI-L PE BASESCU SI HOARDA LUI!

  26. cristina zice:

    Opinia mea este urmatoarea. Clasa politica avea nevoie de pregatire serioasa in domeniul apararii si s-a vazut clar dupa 89 acest lucru datorita tensiunilor create prin aservirea politica a armatei. Partea proasta insa este ca armata a acceptat si s-a murdarit si ea. Apoi ceea ce se intampla azi este si rezultatul absolvirilor pe banda rulanta la UNAP, de mastere in domeniul apararii si doctorate „in stele”, de cursuri ca si continut slabe si a celor 8 ore de pregatire militara pusa de-a dreptul in batjocura clasei politice si celor care ocupa functii importante in Ghidushul carierei militare. Oamenii aceia nu stiu sa gandeasca despre armata si nevoile ei, nici despre societate si chair si in 20 de ani e greu ca mecanismul directivelor de Sus sa se schimbe. In schimb stiu foarte bine cum sa se capatuiasca mai bine, ei si intre ei. Nu au cultura politica pentru binele natiunii. Cineva intreba unde sunt oamenii de valoare? Pai conform profilului lor (dupa cum arata niste studii recente) au plecat fara sa aiba timp sa mai astepte pentru ca sunt niste intreprinzatori. „Daca nu va convine de ce nu plecati? ma intreba mai ieri seful de la resurse umane din AFA si chiar colegi in uniforma, Atat intelegeau ei din ce spuneam eu ca nu merge bine. Atat puteau vedea, critica nu problemele si asta pentru ca nu erau obisnuiti decat sa li se cinte probabil in ureche refrenul „cel bun, cel drept, cel harnic, cel viteaz”. Nu am pretentia ca am fost un om de valoare, dar daca mie mi s-a spus asa ceva atunci celorlalti ce li s-o fi spus? Ori au ramas singuri sa lupte cu „morile de vint” pentru ca nu-i asa nu era treaba colegilor sa sara si ei pentru probleme pina s-au saturat? Oricum un lucru e clar: pleci cand nu mai crezi ca se poate schimba ceva. Fericiti cei care mai cred inca! cu ganduri calde tuturor, c.p.

  27. Poetu' zice:

    Aveţi dreptate, stimată doamnă, şi, din nefericire, toate au o limită – inclusiv răbdarea celor care încă mai cred… Iar întrebarea la care ajung, inevitabil, este: ce se va întâmpla atunci când majoritatea (dacă nu toţi) oamenilor de valoare vor pleca din ţară?! Are cineva răspuns pentru această întrebare? Eu, unul, n-am….

  28. cristina zice:

    Partea frumoasa este ca ei nu au plecat toti. Inca, d-le comandor. Provocarea insa ramane: cum selectia negativa se poate schimba astfel incat inclusiv tinerii recent medaliati cu aur la matematica si cei ca ei sa ramana si sa isi ocupe locul pe care il merita acasa, in tara in care s-au nascut. Caci in streini si-l vor gasi cu siguranta…CINE va sta pentru ei ca scut ca ei sa poata performa asa cum trebuie? cu bine, c.p.

  29. partizan78 zice:

    Subscriu la ideile din articol; bravo si multumesc!

  30. Pingback: Editorial - Mai are Romania aviatie de vanatoare?! | Romania MilitaryRomania Military

  31. Relu zice:

    Implicati-va in salvarea Romaniei !

  32. Pingback: MAI ARE ROMANIA AVIATIE DE VANATOARE?! | newsinfo1000

Spune-mi ce părere ai!