ANUNŢ XV

Trebuie să recunosc: anul 2014 nu a fost prea grozav, pe niciun plan, şi încă mă mai resimt după trecerea lui. E bine că am „scăpat” de el şi acum mintea se poate concentra pe ceea ce trebuie făcut mai departe.
Poveştile de aerodrom merg înainte, pentru că altfel nu se poate. Unii au „proorocit” reversul medaliei, că doar trăim în România, iar aici nu faci chiar ce vrei tu şi în niciun caz într-un astfel de domeniu…!, dar realitatea îi contrazice, iar seria PDA începe să capete contur, şi va continua să crească în dimensiuni, poate chiar într-un ritm mai accelerat.
Din păcate, trebuie evidenţiat faptul că seria PDA este singura astfel de serie de cărţi din ţara noastră, iar asta este foarte trist. Poate că viitorul va aduce o schimbare, poate că micuţele cărţi de buzunar vor schimba percepţii şi vor impulsiona şi pe alţii să rişte şi să urmeze această cale.
Literatura de aviaţie nu trebuie să moară, dimpotrivă, ea trebuie să se dezvolte continuu. Iarăşi din păcate, Aviaţia Militară Română este din ce în ce mai mică, astfel că din vremurile când eram gata să ne luptăm cu uriaşii ne mai rămân doar amintirile celor ce-au trăit, poveştile auzite la o cană de vin fiert, legendele cu aura lor de mister şi istoria, adică urmele trecerii noastre prin lume imprimate în carnea timpului.
Înfiinţarea Editurii „Aripi Argintii” de către camarazii din echipa sitului web www.aripi-argintii.ro este o mare realizare, care poate avea efecte nebănuite la ora actuală, efecte pozitive şi benefice pentru cartea de aviaţie din ţara noastră. Cu ajutorul nostru, al scriitorilor şi consumatorilor de literatură de aviaţie, traiectoria acestui proiect poate fi una ascendentă, iar mult dorita normalitate s-ar putea instaura şi în acest domeniu. Trebuie să credem şi noi în acest vis frumos la fel cum cred cei care au avut curajul să-l pună în practică.
PDA4 şi PDA5 au intrat sub tipar, iar începând de săptămâna viitoare vor fi disponibile tuturor celor ce le vor lângă 1, 2 şi 3, iar cei care nu au gustat încă din seria PDA, o pot comanda integral, toate cele cinci cărţulii fiind disponibile celor interesaţi. Desigur, nu în cantităţi industriale.

PDA4

PDA5
Tuturor celor ce mai cred că şi pe aceste meleaguri se pot dura lucruri diferite de banalul cotidian, tuturor celor ce rămân fideli acestui colţişor de depănat poveşti de aerodrom, tuturor celor ce poartă albastrul cerului în suflet oriunde s-ar duce, tuturor ce au trecut, trec şi vor mai trece pe aici, tuturor le doresc un an frumos şi fructuos, sănătate şi putere de muncă, visuri de atins şi îndrăzneala de-a o face!

Lectură plăcută!

Cu deosebit respect,
Poetu’

Acest articol a fost publicat în Anunţuri și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la ANUNŢ XV

 1. nemotoujours zice:

  poetule bre !!!
  sa traiesti o gramada de ani!
  stii ca vreau multe,cum facem?
  si daca le dai la licitatie, tot ma bag!
  astept sa apara, dar ma inscriu !

 2. Poetu' zice:

  Negociem! 🙂

 3. Saint-Ex zice:

  Sincere felicitări pentru iniţiativă dar şi pentru CUTEZANŢA de a „ataca” spaţiile siderale, locul unde doar VULTURII SE AVÂNTĂ!!!
  Sper ca acest început să fie marcat, în primul rând de bună-credinţă şi de dorinţa de a aduce în faţa oamenilor pasionaţi fapte inedite şi oameni din istoria atât de frumoasă şi zbuciumată a aviaţiei militare reactive româneşti.
  În al doilea rând, sper să nu vă părăsească dragoseta, pasiune şi dorul arzând de AVIAŢIE, esenţial în ducerea la bun sfârşit a unui asemenea demers, fără de care CERUL ar rămâne astfel cum spunea poetul Nicolae Labiş în nepieritoarea poezie „Moartea căprioarei”, „ALBASTRU ŞI GOL”.
  Mult SUCCES!!!
  Cu stimă şi consideraţie Saint-Ex.

 4. Poetu' zice:

  Vă mulţumesc, stimate domn!

 5. gabriela zice:

  „cer senin” voua chiar si atunci cand norii sunt grei

Spune-mi ce părere ai!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s