Despre autorul acestor rânduri

Vă salut!

Eu sunt Poetu’. Numele meu real nu are nicio importanţă. Acesta fiind un blog, o pagină virtuală, o tablă de scris alcătuită din biţi, important este ceea ce vă voi scrie şi arăta. Orice altceva este redundant.

Am decis crearea acestui colţişor de depănat poveşti de aerodrom din dorinţa de-a vă împărtăşi câte ceva din experienţa mea pe aerodromurile militare pe care le-am cutreierat, incluzând aici întâmplările cărora le-am fost martor, oamenii pe care i-am întâlnit şi cu care am stat de vorbă şi – nu în cele din urmă – lucrurile cu care am rămas după, acele fragmente de viaţă trătă şi, acum, spusă. Poate că unii dintre voi le-aţi mai auzit, poate că unii dintre voi le-aţi trăit în plenitudinea lor şi veţi zâmbi ironici la citirea acestor rânduri, dar sunt sigur că există mulţi printre voi cărora spusele mele le sunt inedite şi care vor citi cu sufletul la gură, aşa cum obişnuiam să fac şi eu acum mulţi ani. Vouă tuturor, şi „inocenţi” şi „veterani”, vă datorez existenţa acestui colţişor dedicat Aviaţiei Militare Române, vouă, celor ce doriţi să aflaţi cât mai multe şi celor ce nu veţi uita niciodată cele ce s-au întâmplat, tot ce-aţi trăit şi oamenii pe care i-aţi întâlnit. 

Sunt aici, în mediul virtual, pentru a vă spune poveşti de aerodrom militar, descrieri de evenimente ieşite din comun şi/sau normale desfăşurării vieţii pe un astfel de aerodrom, unele tonice, garantat a vă pune un zâmbet pe figură, iar altele triste, pentru că aviatorii mai şi mor… Poveşti cu oameni cu albastru pe epolet şi în suflet, piloţi de vânătoare în întreaga accepţiune a noţiunii, poveşti cu zbor supersonic în condiţii meteo grele, cu misiuni executate instrumental în plafon noros compact, poveşti cu aerodrom militar pierdut în imensitatea câmpiei sau izolat între dealuri verzi, adevărate fortăreţe a căror unic destin este veghea şi eterna aşteptare la posturi, gata de ce este mai rău, întrun cuvânt: poveşti cu viaţă de aerodrom.

Dacă nu ştiţi ce este aceea „viaţă de aerodrom”, atunci veţi afla citind aceste rânduri. Nu pot decât să sper că veţi ajunge să vă doriţi să ajungeţi acolo, pe un aerodrom militar, sau să reveniţi de aţi mai fost, întrun fel sau altul. Nu pot decât să sper că veţi ajunge să iubiţi această lume incredibilă, fascinantă până în alcătuirea ei intimă, lumea zborului militar. Pentru că înglobate în această lume sunt elemente pe care nu le veţi găsi nicăieri altundeva, sunt reguli proprii numai ei, iar oamenii ce-o populează sunt personaje excepţionale, greu de găsit în alte locuri.

Un lucru mai am de subliniat: toate cele povestite aici sunt adevărate, uneori dureros de adevărate, iar dacă nu mi s-au întâmplat mie, atunci cu siguranţă s-au întâmplat altora, cândva, la un moment dat în existenţa lor, în acest univers sau altul.

Lor, piloţilor militari români, le sunt dedicate aceste rânduri, celor ce sunt şi celor ce au plecat dintre noi, unii decolând fără a se mai întoarce…

În faţa lor, a tuturor, mă plec cu respect.

Poetu’

PS: sunt de găsit la adresele de e-mail poetu@live.com şi povestideaerodrom@gmail.com.

54 de răspunsuri la Despre autorul acestor rânduri

 1. Anonim zice:

  Buna!
  Am trcut si p’acolo da era prin 70 !

 2. Anonim zice:

  O idee excelenta. SI totusi, cine esti tu Poetule? Sunt de 15 ani la Borcea, am zburat de zeci de ori cu Foozie…si totusi cine esti?

 3. Poetu' zice:

  Eu sunt… Poetu’!
  Asa m-a „botezat” Foozie si astfel obisnuia sa-mi spuna. Am inceput sa scriu imediat dupa ce n-a mai fost el, iar Poetu’ s-a nascut – pentru lume – odata cu publicarea articolului „Zbor catre Escadrila din Ceruri”. Apoi, totul a curs, pentru a ajunge aici…
  PS: daca esti de 15 ani la Borcea, sigur ne cunoastem!

 4. Anonim zice:

  Hmmm….Eu sunt Motanul. Tu?

 5. In istoria literaturii universale, foarte multi scriitori mari au semnat cu pseudonime, adesea de nerecunoscut. Asa e, numele autorului nu da valoarea unui text. Nu stiu cine esti, Poetu’le, inteleg ca nu esti pilot, dar ai trait printre pilotii militari si ii intelegi perfect. Sper sa ii intelegem si noi, astia de jos si de rand, care am zburat supersonicul doar in dubla cu Doru, cu Foozie … si acum cu tine, citind randurile scrise cu pasiune si cu dragoste pentru personaje si pentru fenomenul descris – zborul.
  Se spune, in lumea scriitorilor, ca acel text este mare pe care ai fi vrut sa-l fi scris tu insuti. Eu, care am cateva scrieri mici si anonime la activ, as vrea sa fi putut scrie si descrie in maniera ta. Asa e, cum spui undeva, citind creatia ta percepi, vorba fetei de la Observator, efectiv, tot ce simte cel de la mansa, si te crezi in stramta cabina de MIG un pilot puternic, gata sa execute misunile cele mai grele si mai solicitante.
  Poetu’le, iti urmaresc demult interventiile in reviste, acum sunt bucuros ca te-am descoperit aici, considera-ma prietenul si fanul tau.
  Multumesc!

 6. Poetu' zice:

  Va multumesc, domn’ profesor! As fi onorat sa fim prieteni! Cat despre fani, sa-i lasam lumii fotbalului! 🙂

 7. Renunt bucuros la cuvantul „fan”, pe care il inlocuiesc cu „admirator”. sincer!
  Si deja suntem prieteni, eu, cel putin, asa ma consider.

 8. Buna seara!
  Cu mare si placuta surprindere am gasit aces blog………..sunt „virusata”de zborul cu un avion militar de pe vremea cand DORU zbura deasupra targului prafuit din Baragan .De multe ori ramaneam uitata cu ochii pe pasarea de otel ce se :zbenguia”pe seninul cerului.Imi place sa cred ca la mansa era DORU….apoi am descoperit CAII DE LA VORONET……si s-a terminat cu DEZMINTIRE LA MIT.Respect si admir acesti oameni ce sunt acolo,sus, doar ei cu invelisul lor de duraluminiu!
  Fizicuta!

 9. Anonim zice:

  poetul ramane poet!!!!
  ce ar conta numele?

 10. Dan T. zice:

  Draga Poetu’
  Am citit ultima ta postare si (desi ca formatie, sint tanchist) am plins. Nu este voie sa ne batem joc de tara noastra, pana la nivelul de a friza, tradarea . Ne-am nascut ROMANI si asta implica si datoria de a respecta juramantul pus cu mana pe drapel. Asa ceva nu este posibil. Asa ceva ne descalifica pe noi ROMANII. Nu avem dreptul sa lasam sa se intample asa ceva. Avem niste oameni (ca tine) care la momentul crucial, reprezinta sufletul nostru inglobat intr-o constructie geniala, numita avion supersonic. Voi sinteti sufletul TARII care spune ca la noi acasa, noi sintem stapani. Daca voi nu sunteti, noi cei de pe pamant, suntem handicapati. Noi ne batem cu dreptul de a musca din tarana si de a pierde totul, fiindca suntem descoperiti. Fara Forte Aeriene, putem sa plecam in stele. plingindu-ne soarta nedreapta, care ne-a lasat ai nimanui. Ce le vom spune stramosilor nostrii, cind ne vom intilni cu ei? Ca am avut niste conducatori lamentabili? Ca noi am stat si am asistat pasivi la degradarea PATRIEI noastre? Se pare ca da. Daca noi ca ROMANI nu facem ceva, pentru PATRIA noastra, inseamna ca ne-am nascut degeaba, ca am irosit timpul PATRIEI noastre de pomana. Ca sintem un accident pe parcursul ROMANIEI. Ca nu meritam si nu suntem demni de a ne numi Romani. Nu pot si nu vreau sa cred ca ne-am nascut ca sa o dam in bara. Nu avem voie.
  Ce am facut?
  Am copiat articolul tau si l-am trimis la MAPN, la cabinetul ministrului si la secretarii sai. Apoi, l-am trimis lui Mihai Gadea, lui Victor Ciutacu, lui Radu Tudor, lui Razvan Dumitrescu si lui Carmen Avram. Asta este tot ce pot sa fac de la o distanta de 9000 km. Daca TU ai vreo idee cu ce pot sa fac mai mult, de aici din Canada, te rog sa-mi spui. Ai adresa mea.

 11. Anonim zice:

  Am citit „Amaraciunea unor aripi tinere”. Vreau sa-ti spun doar atat, parca l-am scris eu acum 30 de ani. Nimic nu s-a schimbat, doar cu diferenta ca academia lui (la Brasov) era pentru noi timpul petrecut la „invatamant”, iar Bobocul pentru el a fost perioada de zbor pentru noi, pentru ca eu am fost toti cei patru ani numai pe Boboc. As vrea sa intru in legatura cu el, daca se poate.
  numai bine, Max

 12. doina zice:

  Vezi comentariul meu de la „Amaraciunea unor aripi tinere” si te rog sa tii cont de el! Multumesc!

 13. George GMT zice:

  Un blog deosebit, la cati mai multi vizitatori, bla, bla….limbajul de lemn si-a facut datoria! Impresionat de blogul tau! Foarte impresionat! Apar din ce in ce mai multe astfel de site-uri, semn ca in sfarsit am inceput sa ne strangem si sa ne strigam vointa. Incet, incet poate putem schimba ceva.Unii cu istoria, altii cu zborul, iar unii, adica eu , mai cu propaganda, cu articole un pic cam dramatice…Poetule…cinci din cinci si cer senin, fara microrafale la aterizare 🙂 !

 14. Anonim zice:

  frumos,impresionant

 15. Dan, T. zice:

  Draga Prietene Poetu’
  Iti multumesc pentru ceea ce faci. Prin scrierile tale (izvorite din experienta ta), pot si eu sa vad mai clar, lumea la care am visat si la care nu am avut sansa sa acced. Ma pasioneaza aviatia si istoria ei. Am capul plin de avioane…(majoritatea de vinatoare), lucrez in domeniul productiei de piese pentru aviatie, dar nu am avut sansa sa pun mina (la propriu) pe un avion de vinatoare, sa stau in carlinga si sa simt ca „Sufletul meu este mare cit Cerul Patriei”.
  Poate in viata viitoare… Asa ca te am (amical) in colimator si pe radar. CZ-ul meu (tip Gateway) iti are coordonatele asa ca te ajung in doi timpi si trei miscari.
  Bafta MAXIMA.
  Dan
  P. S. – Imi pare rau ca nu s-a ales nimica de pe urma apelului meu din 02. August. 2011. Salva mea, s-a pierdut in neant. Se pare ca lumea in Romania, are alte probleme… Gen, „Mica Publicitate” – „Vinzari – Cumparari”. Adica: – „Va cumpar avioanele voastre (obosite) de vinatoare, dar voi ce dati la chestia asta? Sa manince si gura mea niste carne si sa am si eu ceva in buzunar (10%).
  Tot Dan

 16. Ilie Ghergar, Arad zice:

  Azi se implinesc cinci ani de cand a trecut la „escadrila din ceruri” comandorul Dan Ghica Cucerca, fiu al Radautilor. Cu mainile pe comenzi, la ceasul amiezii- „ceasul inalt al zilei”, a trecut la vesnicie, in cabina MIGului 21 Lancer C- 6721, undeva la marginea unui sat (Beliu) din Muntii Codru Moma, judetul Arad. Acolo unde Dumnezeu a ales sa inalte la cer, pe aripile sale frante de soim- sufletul sau de inger! Acolo unde a ramas in inimile satenilor! Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca! Pe el, pe camarazaii sai de la Campia Turzii: Sorin Popa, Laurentiu Chirita, Sorin Avram, pe Adrian Savulescu de la Fetesti si pe toti soimii „escadrilei din ceruri”! „Zborul din zbor”- cum maiestru spunea Doru Davidovici- se zamisleste din jertfa lor! Dumnezeu sa-i primeasca in IMPARATIA SA! Si sa dea putere familiilor lor! Iar noi le suntem mereu recunoscatori si ii pomenim in rugaciunile noastre!

 17. Platitorul de impozite inclusiv contributie la fondul de pensii zice:

  Am citit faza aia cu La multi ani piloti, voi ce vegheati pe cer pentru ca romanii sa doarma la-la-la…come on! Un simplu la multi ani era suficient! Voi pilotii ce va dati pe cer pe banii romanilor in chestiile alea re-esapate (MIG_urile alea vechi) si care iesiti la pensie la 35 de ani cu 50 de ani vechime, umflati pensii grase…numa la noi…sint convins ca la prima lupta aeriana, va carati cu totii sau acasa sau va rup in doua „inamicii”…

 18. Maricel Vatavului zice:

  Din tot sufletul imi doresc draga Poetule sa-l punem la punct pe acest ,,platitor de impozite” , sa-l facem pe acest nemernic sa planga dragi aviatori si am o idee in acest sens:sa dam de el si sa-l bagam cu forta intr-o dubla comanda de MIG, sa-l ducem putin pana la 20000 m. , sa-l aducem cu picioarele pe pamant si sa vedem apoi comentariile lui.
  Draga Poetule abia astept noi postari de-ale tale.Doamne ajuta !

 19. Maricel Vatavului zice:

  Si inca ceva pentru ,,platitorul de impozite”: sa-i dam putin fraiele maretului nostru ,,cal”(MIG-21) sa vada cat de usor se conduce acolo in inaltul cerului.

 20. tuteasca zice:

  Nu as vrea ca un loc atat de frumos cum e blogul Poetu’lui sa devina o arena de lupta sau lada de gunoi. Maricel Vatavului, hai sa-l lasam pe domnul acela sa-si plateasca linistit impozitele si sa-l fereasca Dumnezeu (sa ne fereasca si pe noi) de necesitatea de a dovedi, in situatii reale, de lupta, ce stiu, pot si fac pilotii ROAF.
  Chiar daca iei un carcotas, platitor de taxe sau chiulangiu, la 20000 m si ii dai drumul jos de acolo tot nu il convingi de ceea ce nu vrea sa vada.

 21. nae de la PNA zice:

  … libertatea de a comenta e a tuturor. Dacă nu ai fost „acolo” unde piloţii trăiesc şi mor, nu ai dreptul moral să comentezi !

 22. Sorin Chiru zice:

  Va spun eu,PLATITORUL inclusiv la fondul de pensii s-ar duce acasa!
  Poetule,continua ce ai inceput!
  Multumesc,Sorin

 23. Maricel Vatavului zice:

  A fost dorinta Poetului de a-l aduce cu picioarele pe pamant pe ,,platitorul de impozite” (parca noi nu am plati impozite) si a-l face sa inteleaga ca totusi a fi pilot militar nu este chiar asa usor si nici prin cap nu mi-a trecut ca acest blog fain sa se transforme intr-un ring de box ci doar atat imi doresc ca Poetul sa revina la minunatele lui postari. Doamne ajuta !

 24. Poetu' zice:

  Aşa este, şi vă mulţumesc pentru că aţi dat curs invitaţiei mele născută din supărare…

 25. Anonim zice:

  LA MULTI ANI!
  Am fost deosebit de placut impresionata de aparitia acestui blog. Din pacate abia la inceputul anului 2012, l-am descoperit. Va multumesc ca existati si ca ne ajutati sa ne regasim vechii prieteni, vechile ganduri, amintirile dintr-o lume din care am facut si noi parte.
  Cu ajutorul vostru am retrait, intr-o seara, viata intreaga a unei sotii de pilot, a unei sotii …norocoase. Norocul meu a fost sa ma numar printre cele ale caror soti s-au intors intotdeauna „din vazduh”.. Va rog nu le uitati nici pe cele care ii asteapta pe pilotii militari, acasa!

 26. virag mihai zice:

  De cand am calculator,de vreo 7 ani,tot cautam subiecte despre mig-uri si aerodroame din Romania,n-am gasit mare lucru,pana cand am dat peste http://www.reg93giarmata.ro,am fost foarte bucuros,am luat legatura cu Cezar Stratulat,am corespondat cam 1 an pe mail,i-am trimis fotografii cu tatal meu (si cu cei din unitate),pe site erau deja multe informatii,care m-au trimis in nostalgie,oameni pe care i-am cunoscut si eu si le spuneam nenea Costica,nenea Sandu,pe care i-am vazut decoland atunci cand impreuna cu alti copii intram in unitate sa ne vedem tatii la zbor,dupa un timp cezar mi-a scris ca din anumite motive este nevoit sa suspende site-ul.Am fost dezamagit,dar el macar a incercat sa realizeze ceva in memeoria celor de la unitate.Nu demult am aflat ca Cezar nu mai este printre noi,aveam aceeasi varsta si de aceea a fost un soc.Iti multumesc ca mi-ai scris pe mail,si am aflat de aripi argintii si de acest site.Deci,sunt linistit si bucuros,tatii nostrii nu vor fi uitati.
  Mult succes,cu respect, V.M.

 27. Anonim zice:

  „Eu sunt Poetu’. Numele meu real nu are nicio importanţă. Acesta fiind un blog, o pagină virtuală, o tablă de scris alcătuită din biţi, important este ceea ce vă voi scrie şi arăta. Orice altceva este redundant’.

  Excelenta prezentare a „Poetu”-lui!…Felicitari!…
  „Un forum pour les connaisseurs”.
  Am avut placerea sa gasesc aici articole, comentarii, amintiri – „fotografii facute cu inima” – dupa cum spunea autorul Medelenilor… bun simt, onoare, intelegere, mandrie si tact. Oricine ai fi, felicitari pentru idee, pentru modul de prezentare al blogului si mai ales, pentru repondentii acestui forum, oameni care au ceva de spus, in mod decent, subtil – fara invective!

 28. Anonim zice:

  Excelent.Nu stiu cine este Poetul, dar sigur este un om cu suflet mare.Sunt bucuros ca am descoperit un adevarat iubitor al zborului si al oamenilor haraziti pentru aceasta stare fara seaman.Felicitari, un fost aviator si un fost ziarist militar

 29. Poetu' zice:

  Mă înclin cu respect în faţa dumneavoastră, domnule comandor! Vă mulţumesc pentru cuvintele pe care mi le-aţi scris, înseamnă enorm pentru mine! Am onoarea!

 30. Popa Ştefan zice:

  Sunt unii oameni, fie ei şi aviatori, care trăiesc momentele vieţii hărăzită de Dumnezeu şi atât. Alţii se numără printre cei care trăiesc profund ceea ce fac, meditează îndelung la ceea ce se întâmplă cu ei şi împărtăşesc şi altora din experienţa lor. Şi, nu în ultimul rând, sunt şi dintre aceea, din păcate, puţin la număr, care au ceva special, eu iaşi spune har, care reuşesc să inventarieze atât ce li s-a întâmplat lor, dar, mai ales ceea ce li s-a întâmplat altora şi să le redea celorlalţi într-o formă meşteşugită a condeiului. Mă bucur când întâlnesc astfel de oameni, fie şi în lumea virtuală! Cu mulţumiri, cu bucurie, cu dragoste camaraderească şi cu dorire de tot binele, ţie, unule, Poetule!

 31. Liliana Mititelu zice:

  Impresionante si reale (uneori dureros de reale, cum ar spune Poetu’) aceste trairi…cu suflet, cu trup ,cu minte, cu profesionalism, „acesti oameni minunati si masinile lor zburatoare” au scris (la propriu si la figurat) istorie ! Cate elogii le-am aduce, tot n-am reusi sa-i onoram asa cum se cuvine.Ma numar printre cei care, ocazional, le-au fost prin preajma, le-au vazut ochii, inainte si dupa zboruri…Poate ca le-am „vazut” unora si sufletul, dar eram prea tanara atunci, ca sa inteleg ce privilegiu traiesc. Apoi, au fost doua momente apasatoare: 1. cand am aflat ca Dorel Luca a luat decizia sa plece (in rezerva) si 2 .cand aerodromul de la Ianca, leaganul aviatiei militare, a fost inchis…Astfel, s-a inchis viata multora… Chapeau bas, domnule comandor ! (Asa va stiu eu, „doar” comandor).

 32. platitorule de taxe…citindu-ti randurile ,am simtit o senzatie de rau la stomac… N-am crezut ca cineva ar putea gandi asa ceva .Pacat,pacat ca n-ai avut ocazia sa-i cunosti pe acesti Oameni Minunati !

 33. economye zice:

  Ca viitor pilot al armatei romane,randurile tale m.au infiorat,Poetule…sunt de acord cu tine,lucrurile astea se aud peste tot in randul tinerilor piloti…insa nimic nu ma va convinge sa renunt…imi lasa un gust amar tara asta…

 34. Poetu' zice:

  Urmează-ţi visul şi mergi mai departe – ar fi păcat să te opreşti din drum…

 35. Laurentiu-George Chiforescu zice:

  Nu trebuie sa il acuzati pe platitorul de impozite, ca v-a muscat de cur, unii vad mai departe, altii au miopie sau alte probleme, atat poate sa vada, pacat pentru el, de el, as prefera sa ma luati pe mine in dubla si sa ma inclinati si sa ma leganati, sa ma rasturnati si rostogoliti, pacat ca meseria voastra in Romania o sa dispara, muncitori nu mai exista, piloti militari nu prea, Taromul o sa dispara cat de curand, chestia cea mai dura e ca si poporul roman o sa dispara daca o sa o tinem tot asa, am mai zis, nu am nici o legatura cu lumea zborului in afara de fiorul, de pasiunea, de imaginatia care ma plimba pe cerul albastru sau al furtunii, singura chestie e ca voi va ganditi la escadrila din rai, eu ma gandesc ca ne asteapta corabia din iad, iubesc in egala masura apa, am o suta douazeci si ceva de kilo, pe uscat nici nu pot sa stau in picioare, in apa pot sta cu orele, nici nu simt, sunt una cu apa, cred ca am ceva cetaceic in mine, cred ca as fi putut zbura, de mic citesc carti de aviatie, caut sa aflu cat mai multe, de fapt totul e in zadar, degeaba ne zbatem, am avut o sansa si am ratat-o ca pe o aterizare in conditii graoznice, alt aeroport nu mai e deschis, cum a zis Doru Davidovici atunci, hai sa aterizam pe aeroportul nostru, nu mai exista aeroportul nostru, avionale noastre, nu mai exista sperante, ati vazut poate filmul ala superb de pe Hallmark, am vazut si o editie mai veche, albnegru, Ultimul tarm cu Armand Asante, la noi nu o sa fie nevoie de atomice ca sa nu mai fie nimic, e suficient sa avem conducatorii pe care ii avem deja, altii mai buni nici nu se banuiesc, atunci de und speranta, Speranta pentru marele zbor al lui Leonida Neamtu, corabia din iad, asta ne asteapta pe toti, pacat de noi care, ca Apollo 1, rich from the stars, ne-au taiat sperantele, ne-au taiat viitorul, or sa ne taie in curand existenta. Pacat de eroi, pacat de oamenii normali, nu avem nici un viitor. Poetul asta caruia eu ii zic Pilotul ca sa il diferentiez, face o treaba minunata, pacat ca nu avem nici o sansa, si eu incerc sa fiu un descoperitor al frumusetii, gasesc mai mult mizerie si nefericire pe unde ma uit, decadere si tristete. Continua Poetule, iti astept fiecare postare cu nerabdare, cu speranta, pacat, si tu devii din ce in ce mai trist, te lasi cuprins de realitate, repet, ne asteapta escadrila din cer sau corabia din iad, eu la asta am bilet…

 36. Zeno zice:

  Asa cum se intampla intotdeauna, uitati de cei ce va mesteresc fantasticele pasari, de cei ce se ingrijesc sa ajungeti cu bine acasa. Voi sunteti doar varful aisbergului! Sunteti oamenii din fata! O armata de sufletisti lucreaza in umbra voastra, niciunul neiubind zborul, aviatia, mai putin decat voi. Nu i uitati!

 37. Poetu' zice:

  A uita armata de sufletişti, oamenii cu mâini de aur, e sinonim cu uitarea părinţilor – se poate una ca asta…? Niciodată!

 38. Anonim zice:

  salut, sunt de acord cu Zeno sunt foarte multi cei care au pus umarul , energia , clipa lor existentiala din aviatie (petrecuta acolo ) pentru a ridica acolo sus pilotimea. Intotdeauna cele mai mari sacrificii le fac cei multi si nestiuti. Toata stima pentru ,,albi ,, si pentru ,,negri ,, pina la urma ei fac Aviatia. Si un sfat pentru fiecare care crede in steaua lui si in destinul acestei tari. LUPTAM PINA LA CAPAT !

 39. Pantha rei! zice:

  Tocmai am terminat de citit primul volum al Povestilor de Aerdrom si vreau sa iti spun ca mi-a placut foarte mult. Astept cu nerabdare volumul urmator. Te salut!

 40. Poetu' zice:

  Sunt onorat!
  Cu respect!

 41. Printre altele mă ocup de administrarea unui site de istorie recentă aviatică (română) care ar putea să vă fie cunoscut : http://www.aviatori.ro Una dintre problemele noastre este aducerea în rubricile potrivite a datelor importante pentru cititori. De exemplu, pentru dicţionarul de personalităţi, am avea nevoie de o biografie în 1-3 pagini a Dlui Crăciunoiu şi o fotografie bust din perioada maturităţii (în acest dicţionar, pe lângă zburători, urmărim să includem şi alte persoane legate de domeniu, istorici, profesori, constructori, …)
  La fel, veţi găsi acolo şi o rubrică de publicaţii (cărţi) în care anunţăm cărţi legate de aviaţia română mai nouă sau mai veche. Şi pentru aceste cărţi avem nevoie de un scan de bună calitate pentru coperta faţă, datele complete de identificare ale cărţii şi un extras de cca o pagină din interior. În finalul extrasului putem introduce şi informaţii privitoare la modul de procurare (cumpărare) a respectivei cărţi. Dacă acest lucrur este mai greu de realizat, îmi puteţi trimite mie cărţile prin poştă şi fac eu prezentarea.
  Credeţi că putem colabora în această privinţă ?
  Mai sunt şi alte domenii de interes şi în care putem adăposti material asupra aviaţiei române şi a oamenilor ei, dar asta putem discuta în timp.
  Pe cât mai curând, Mircea IVĂNOIU

 42. Poetu' zice:

  Vă mulţumesc pentru interes!
  Cunosc situl dumneavoastră şi da, cred că putem colabora!
  Am să vă contactez pe e-mail cât mai curând posibil.
  Cu respect!

 43. Nica Stefan zice:

  Va salut cu respect ! oricine a-ti fi sub acest nume ,,Poetul,,.Am citit pe nerasuflate ultima dumneavoastra povestire -Golul din viata -,este sfasietor de adevarat ,precum supersonicul sfasie aerul in trecerea sa .Am trait multi ani in mijlocul pilotilor de vanatoare ,am impartit bucurii ,si necazuri ,am vegheat la asigurarea zborului in conditii optime ,incepand cu asigurarea conditiilor tehnice de aerodrom si pana la caldura si confortul din apartamentele pilotilor .Ne conectam fizic si psihic la zbor de la decolarea sondei meteo si pana la incetarea zborului ,sorbeam cu nesat evolutiile aeronavelor botezandu-le cu numele pilotilor ,ne mandream cu reusitele lor si in adancul sufletului simteam ca suntem recompensati pentru orele de nesomn ,pentru preocuparea si truda noastra.Imparteam bucuriile si necazurile si sufeream alaturi atunci cand un camarad lasa un -GOL IN VIATA -in viata noastra a tuturor ,familia celor cu albastrul cerului pe epolet.

 44. Anonim zice:

  Felicitari.. Poetule…. si mult succes pe mai departe….

 45. Poetu' zice:

  Cu respect, vă mulţumesc!

 46. Anonim zice:

  Sunt fericit ca am reusit sa gasesc un loc in lumea asta virtuala care mi-a trezit amintirile. Sunt radiolocatorist si am lucrat multi ani pe aerodromul de la Borcea, satisfactia cea mai mare era atunci cand toate pasarile de fier si stapanii lor se intorceau cu bine acasa din inaltul cerurilor.imi este dor sa mai simt in urechi zgomotul radarului,avionului si comenzile scurte si precise, imi este dor de mirosul campului,al pistei incinse de soarele torid al verii, de oamenii minunati pe care i-am intilnit si care mi-au pus,ca sa spun asa, meseria in mana. Multi din cei care m-au invatat meserie sunt trecuti in rezerva datorita imprejurarilor si asazisei „restructurari” dar am sa-i respect toata viata. In anul 1989 cand am ajuns la poarta unitatii cu o valiza in mana ca „biban” mi-am zis in gand ca nu o sa raman mai mult de 3 ani si totusi m-am indragostit de Borcea. Am lucrat 10 ani la aerodrom si am plecat cu strangere de inima de acolo. La Borcea am invatat foarte multe, oamenii de acolo au caractere puternice sunt uniti si saritori te ajuta ori de cate ori le ceri ajutorul, sun oameni pe care te poti baza la nevoie.
  IMI ESTE DOR DE ZBOR IMI ESTE DOR DE BORCEA

 47. Salut cu multa stima pe cei care au scris aici,fiindca am simtit o mare bucurie vazand ca nu numai eu duc dorul vietii de aerodrom,care este pe cat de grea tot asa de frumoasa.Mi-am inceput cariera la Borcea iar ultimii cincisprezece ani i-am petrecut detasat la ICA Ghimbav.Acolo erau multi”platitori de impozite”iar cel mai vehement dintre ei era contabilul-sef care se plangea ca la cei de la incercari in zbor fondul de salarii e prea mare.Drept urmare,domnul contabil-sef a fost invitat politicos la unul dintre zborurile de casa,baietii l-au” leganat „nitel si de atunci,drept recompensa seful contabililor n-a mai avut comentarii rautacioase la adresa celor de la incercari.

 48. VHFCOM zice:

  Felicitari pentru blogul creat. Povestile de aici sunt fascinante, niciodata nu am citit un blog cu atata placere. Am ajuns aici din dorinta de a sti mai multe despre aerodromul din Baragan, despre radiofaruri, fotomitraliere, verticala…confirm, confirm… Imi aduc aminte cu placere de respiratia pilotilor in masca, de indicativele folosite, de reperul Tantarei. Nu am fost niciodata pe un aerodrom militar, nu am atins niciodata un avion de vanatoare dar am fost fascinat de legatura lor radio. Toata stima pentru pilotii romani de pe avioanele de vanatoare. Le doresc multa sanatate si sa aiba parte numai de bucurii!

 49. Ex zice:

  Am lucrat ca inginer 9 ani pe M.Kogalniceanu. Sistemul m-a obligat sa plec. Trebuia sa degajam terenul pentru americani. OK, dar chiar trebuiau omorate toate MIG-urile 29 ? Erau superbe si afirm cu tarie ca tarisoara noastra nu a avut niciodata ceva mai bun. Ce sa mai zicem de F16 care vor veni de la seccond hand? Va reusi cineva sa ma lamureasca ce s-a intamplat in realitate cu unitatea de la MK ?

 50. Şoimul Singuratic zice:

  Iti multumesc pt ca existi Poetu’le,pt cuvintele tale, pt onoarea oferita acestor oameni minunati:PILOTII MILITARI. Acestea sunt cuvintele unui mare pilot: „Am fost si vom fi, cat vom trai,intre bucurie si noroc,Pasari de foc. Printre oameni si nori,vesnic calatori,printre stele mereu stralucind, ARIPI DE ARGINT! La multi ani cu sanatate si…CER SENIN!

 51. Poetu' zice:

  Vă mulţumesc pentru vorbele frumoase!
  Senin să fie şi cerul dumneavoastră, şi anul ce stă să vină să fie mai bun pentru toţi!
  Am onoarea!

 52. Ada zice:

  Tipul ala (care vorbea de Mig-uri vechi „re-esapate” si de impozite pe care le tot plateste singur-singurel-si- numai-el, pe lumea asta), cred ca a picat la scoala de aviatie; la examenul medical, cu siguranta..! nu se putea concentra…vedea numai contributii;
  da’ e bine…daca ajungea cumva in vreo lupta aeriana, ce ne faceam ?

 53. Spui lucruri deosebite Poete, iar dacă nu ai sânge albastru cu siguranţă inima îţi este de culoarea cerului senin. Să ai inima deschisă şi credinţă în suflet ca să scrii în continuare despre frumuseţea meseriei de aviator.
  Cineva care i-a sprijinit cândva pe temerarii piloţi de vânătoare ai României.

Spune-mi ce părere ai!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s