1000 de cuvinte (XCI)

ACUM 19 ANI…

Nea BiguComandor (r.) Vasile DAVID (1954 – 2014)

…ziua de 30 martie îl găsea pe căpitan-comandorul Vasile DAVID şi fericit, pe lângă altele, fericit că a scăpat cu viaţă dintr-o mare cumpănă a vieţii sale de om, şi dintr-o mare încercare a vieţii sale de pilot de vânătoare. Pentru că atunci, pe 30 martie 1995, căpitan-comandorul Vasile „Bigu” DAVID şi locotenent-comandorul Vasile „Bobiţă” TROFIN catapultau în ultimele secunde, salvându-şi cu greu vieţile în timp ce avionul IAR-99 Şoim cu numărul de înmatriculare 714 se zdrobea de sol într-o mare de flăcări. Nea Bigu avea să scape fără să fie rănit şi va continua să zboare, dar Bobiţă nu va fi atât de norocos, suferind grave contuzii la coloana vertebrală şi rămânând în cârje pentru tot restul vieţii…

Azi, ziua de 30 martie 2014 ar fi trebuit să fie o zi de sărbătoare, o a doua zi de naştere, în care telefoanele şi urările de viaţă lungă şi sănătate să curgă, dar, în loc de râsete şi lacrimi de aducere aminte, azi nu avem parte decât de lacrimi şi regrete, pentru că nea Bigu nu mai este să-şi serbeze al 19-lea an de când s-a născut pentru a doua oară, smuls brutal dintre noi de o boală necruţătoare… A mai rămas doar Bobiţă, camaradul lui, să-l plângă şi să-şi reamintească cele întâmplate atunci, cu atât de multă vreme în urmă.

Astăzi, 30 martie 2014, trebuie să-i dorim sănătate şi putere de-a merge înainte lui Bobiţă, şi să ne aducem aminte de nea Bigu, primul pilot român catapultat cu scaunul construit la noi în ţară, rememorându-l precum era şi precum îl vedem în poza de mai sus, glumeţ şi plin de viaţă.

Zbor lin, nea Bigule! Sper că ştii cât de mult ne lipseşti şi că întotdeauna vei trăi în inimile noastre!

Acest articol a fost publicat în 1000 de cuvinte, Evocări și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la 1000 de cuvinte (XCI)

  1. Dumnezeu sa-l ierte! 😦

  2. ecoarta zice:

    Nu dau like, dar Sa-l ierte DOMNUL!

Spune-mi ce părere ai!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s