1000 de cuvinte (XVII)

TRECUT-AU ANII…

schiţă de Mircea Cristea

„[…] Ne era mai mult decât un instructor de zbor, ne era un părinte, o persoană căruia îi pasă de tine, care ţine la tine, de aceea nu te menajează, de aceea îşi permite să fie dur, chiar dacă ştie că vorbele dor, uneori, al dracului de tare… Ne era un părinte pe care-l respecţi, îl iubeşti şi-l urăşti în acelaşi timp, un părinte de care-ţi este teamă, dar a cărui ghidare o cauţi, uneori inconştient, ştiind că numai aşa te poţi transforma în ceea ce trebuie să fii, în ceea ce ţi-ai ales să fii şi ceea ce trebuie să ajungi pentru a-ţi atinge steaua spre care duce drumul vieţii tale, drum pe care ai pornit în clipa când ai deschis prima oară ochii, ai lua prima gură de aer şi ai scos primul ţipăt, cel menit, parcă, a-ţi vesti venirea. El era acolo pentru a ne transforma în piloţi de vânătoare. […]”

 

Acest articol a fost publicat în 1000 de cuvinte și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la 1000 de cuvinte (XVII)

 1. Saint-Ex zice:

  Pilotul militar numit LUCA DOREL a reprezentat cu mult mai mult decât un pilot, comandant, instructor de zbor, ofiţer, soţ, părinte, vecin, amic sau prieten.
  El a reprezentat un model, „într-un anumit timp şi spaţiu”, care, din păcate, încă nu au fost cuantificate la adevărata lor valoare.
  Deşi nu am zburat avionul supersonic şi nu am fost într-o relaţie militară de tip ierarhică cu Luca Dorel, l-am cunoscut personal şi, chiar a fost la mine în casă cu ……ceva ani în urmă, pe timpul unei consfătuiri pe Comandamentul aviaţiei militare care a avut loc la Craiova.
  Cu toate acestea, risc să afirm faptul că sunt şi acum oameni care, deşi l-au cunoscut personal şi au avut relaţii de comandă şi pe linie de zbor cu Luca Dorel, nu au realizat şi nu realizează nici acum cu adevărat cine a fost şi ce a reprezentat acest OM, nu numai ptr. sistemul militar, nu numai ptr. Aviaţia Militară, nu numai ptr. ZBORUL CU AVIONUL MIG-21, dar şi ce a reprezentat acest OM ptr. ROMÂNIA.
  Mă plec cu stimă, consideraţie, adânc şi profund respect în faţa dvs.
  Al dvs. Saint-Ex.

 2. Maxim respect pentru Luca Dorel si mult noroc !

 3. felicitari pt cuvinte si desen!:)

Spune-mi ce părere ai!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s