Urări de Sărbători!

Crăciunul este acea dată din an când gândul zboară la cei dragi dar aflaţi departe, familiile se reunesc, depăşind separarea impusă de iureşul evenimentelor anului ce stă să treacă, iar grijile strânse pe umeri în tot acest răstimp sunt arse în focul ce trozneşte vesel în sobă.

Crăciunul este acea dată din an când goana noastră materialistă încetineşte şi ne permitem să privim mai calmi în jurul nostru şi să observăm – nu fără mirare şi un gust amar – că a mai trecut un an în zbor, că tâmplele ni s-au împodobit cu mai mult argintiu, că ai noştri copii s-au făcut mai mari, că părinţii noştrii sunt mai bătrâni, că viaţa trece…

Crăciunul este acea dată din an când reînvăţăm să ne destindem şi să râdem fără griji, stând la masa plină cu bunătăţi ce n-au nici-un gust în altă perioadă a anului, decât acum, când sărbătorim Crăciunul şi ne apropiem cu paşi repezi de sfârşitul unui an şi începutul altuia. Acum redescoperim tradiţiile, acum redescoperim bucătăria românească şi delicioasele ei bucate, acum redevenim ROMÂNI, uitând anul în care suntem nevoiţi să ne comportăm altfel, să mâncăm altceva, poate chiar să vorbim altă limbă, pe scurt: să fim altceva, nu cine suntem noi cu adevărat…

Ce vă pot ura de Crăciun?!

Hmm…

Să vă bucuraţi de aceste momente unice ale anului, să le înţelegeţi însemnătatea şi să le trăţi cu tot sufletul!

Să râdeţi din toată inima şi să vă faceţi rezerve de energie pozitivă şi bună dispoziţie cât pentru tot anul ce stă să vină!

Să aveţi grijă de voi şi fiecare de cei dragi lui, pentru că suntem datori unii altora şi nouă înşine şi numai aşa ne putem menţine cu adevărat bine şi sănătoşi!

Să vă păziţi de rău şi oameni răi, iar de simţiţi cum veninul răului vă invadează sufletul, aruncaţi peste bord această povară, acest lest ce vă trage în jos şi vă îngreunează zborul, pentru că nu merită să fim răi unul cu altul, iar de suntem, suntem şi cu noi înşine… Trebuie să alungăm răul din vieţile noastre, trebuie să fim liberi!

Să priviţi în jurul vostru, să observaţi locurile goale şi să vă aduceţi aminte de cei ce nu mai sunt printre voi… Să aprindeţi o lumânare pentru sufletul lor, pentru ca şi ei să se bucure de lumina acestei Sărbători, de acolo de unde sunt ei, de dincolo de timp…

Să aveţi curajul de-a face primul pas pe drumul ce duce către fericire, deoarece, cu toate că fericirea este doar un vis de aur al filosofilor, nu avem alternativă, la fel cum pe drumul vieţii nu există întoarcere sau popas – deci tot înainte!

 

SĂRBĂTORI FERICITE, camarazi!

Acest articol a fost publicat în Gânduri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Urări de Sărbători!

 1. Poetu’le, a fost un an frumos pentru tine si pentru mine, prin blogul si pasiunea care ne uneste dragostea pentru „zburatori si zburatoare”. Sper sa fie tot asa, ba chiar si mai frumos, de acum incolo, iar pasiunea noastra comuna sa aiba multe prilejuri de satisfactie.
  Sarbatori fericite si … totusi, sper sa putem vedea si cartea promisa, acel El Dorado al creatorilor de texte scrise …

 2. Radu zice:

  Multumim pentru un an de povesti frumoase si poza cu bradutul tau; e excelenta :). Multa sanatate in continuare!

 3. Craciun Fericit si multa sanatate !

 4. Anonim zice:

  LA MULTI ANI POETULE!!!CRACIUN FERICIT SI SA CONTINUI CE AI INCEPUT PENTRU CA FACI O TREABA MINUNATA!!!
  CU DRAG,
  MOTANU’ DE LA BORCEA

 5. Simona Maierean zice:

  Fiecare scriere de a ta e ca o gura de oxigen pur care vine exact atunci cand ai nevoie. Iti multumesc pentru ca ai curajul sa spui lucrurilor pe nume.
  Craciun fericit si un an nou plin de inspiratie!!!

 6. Hari Bucur-Marcu zice:

  Sărbători fericite, un Crăciun luminos și un An Nou 2012 plin de bucurii!

 7. Cantemir zice:

  Craciun fericit si un pumn de colinde cat o tara:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/12/23/romania-in-10-colinde/

 8. George GMT zice:

  La Multi Ani Poete”! Sper sa-ti aduca Mosul…o carte proaspata inca mirosind a tipar…

 9. Maricel Vatavului zice:

  LA MULTI ANI TUTUROR AVIATORILOR !

 10. Anonim zice:

  Uimirea este aceeași,ori decâte ori privirea-mi se oprește pe „GS-ul lui Moș Crăciun”,fie că se aud colindele „la ferești”,fie că îmi vântur evantaiele din lemn de trandafir în chemarea binefăcătoarei răcori…În toată alcătuirea tabloului stă un amestec de precizie milimetrică și o gingășie naivă care-mi izbește ochiul în mod categoric,de fiecare dată.Poate că acolo,în vârful de brad au fost adunate toate urările de bine scrise cu aleasă dăruire ce răzbat din preaplinul unui suflet iubitor și bun.Poate că,toată abundența mesei,prea atent rânduită,nu vrea decât să evdențieze că sărbătorile sunt întotdeauna,fără excepție,doar sărbători ale sufletului…Poate că,mâinile care au completat opera au făcut aceeași închinăciune ca înaintea fiecărui zbor…Poate.

Spune-mi ce părere ai!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s